25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on juni 4th, 2019 | by Emil Persson

0

Skåne har fået en ny cykelsti

2019-06-04:

Skåne har fået en ny cykelsti der strækker sig langs Skånes kyst fra Helsingborg til Simrishamn. Foto: News Øresund

En 260 kilometer lange cykelrute blev åbnet i Skåne den forgangne weekend. Den nye sydkyststi, Sydkustleden, strækker sig langs Skånes vestlige og sydlige kyst fra Helsingborg til Simrishamn. I Helsingborg møder Sydkustled-stien Kattegattlede-stien som går videre mod Göteborg, og i Simrishamn møder den Sydostleden som går hele vejen til Växjö. Totalt danner de tre stier en 900 km lang cykelsti. 

Sverige investerer i cykelturisme, og Skåne tager førertrøjen. De nye nationale cykelruter sikrer trafiksikkerheden langs cykelstierne, og kravet om at blive klassificeret som en national cykelrute er, at der er god service og mange oplevelser undervejs. Ruten går via eksempelvis Ales stenar, Västra hamnen i Malmø og Långa bryggan i Bjärred. Størstedelen af sydkustleden er via bilfri, asfalterede veje, men visse kortere strækninger er på veje med let trafik.
– Ved at investere i nationale cykelruter til turisme og rekreation, vil Skåne blive et givet rejsemål for cykelturismen, som til gengæld gavner turisme- og serviceerhvervene, folkesundheden og miljøet, siger Ulrika Geeraedts, udviklingsdirektør hos Region Skåne i en pressemeddelelse.
(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑