Følg os på

Sverige

Skånsk kommune og Moderaterna vil indføre forbud mod tiggeri

Publiseret

 

Moderatstyrede Vellinge kommun i det syd-vestlige Skåne kan blive de første til at indføre et lokalt forbud mod tiggeri i Sverige. Samtidig vil Moderaterna, som er oppositionsparti i Riksdagen, indføre et nationalt forbud mod tiggeri – noget som kritiseres af både partiets allierede og regeringspartierne.

Det lokale forbud mod tiggeri i Vellinge kommune er allerede vedtaget i kommunalbestyrelsen hvor Moderaterna som fremlagde forslaget, fik støtte fra Liberalerna og Sverigedemokraterna – og da partierne er i majoritet vil det også blive godkendt af byrådet.

Men den statslige myndighed Länsstyrelsen i Skåne kan stadig stoppe forslaget, hvilket er sket i en anden svensk kommune, som forsøgte at indføre tiggeriforbud allerede i 2011.  Stoppes forslaget, oplyser Vellinge kommuns borgmester Carina Wutzler (M) at man er klar til at gå videre til domstolene.

Få dage efter at Vellinge kommun stemte ja til tiggeriforbudet præsenterede Moderaterna et forslag om et nationalt tiggeriforbud.
– Vi skal ikke normalisere tiggeri på svenske gader og torve. Vi skal sætte en stopper for dette nu, siger Moderaternas retspolitiske talsperson Tomas Tobé i en kommentar til SVT.

Men forslaget har mødt kritik fra både Moderaternas samarbejdspartier i Alliansen og regeringspartierne, det eneste parti som bakker op om forslaget er Sverigedemokraterna, der længe har ønsket at forbyde tiggeriet.

Til sammenligning er det allerede strafbart at tigge i Danmark, og bryder man loven kan det resultere i en fængselsdom på 14 dages ubetinget fængsel, hvis man tigger på gågader, stationer eller i offentlig transport.

Moderaterne tager beslut om forslaget på partiets afstemning i oktober. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.