21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on maj 2nd, 2019 | by Anna Palmehag

0

Skånske virksomheder har svært ved at få fat i de rigtige kompetencer

2019-05-02:

Alle typer af kompetencer efterspørges i Skåne og det det oplyses at der er mangel på alt fra hotel- og restaurantpersonale til softwareudviklere og industriarbejdere. Foto: News Øresund

Den største udfordring for Skånes virksomheder er mangel på kompetencer. I Sparbanken Skånes rapport “Skåne Business”, der blev produceret i samarbejde med Øresundsinstituttet, er virksomhedsledere i 31 af 33 skånske kommuner blevet interviewet, og vanskelighederne med rekruttering karakteriserer hele länet.

– Det er et problem, både når det gælder lettere arbejdsopgaver eller innovation. Uanset uddannelsesniveau er der efterspørgsel på personale. Det er rigtig svært at finde de rette kompentencer, og det er ikke kun et problem som findes her, fortæller Annika Wallin Jalgén, adm. direktør for Business Port i Staffanstorp, i rapporten.

Højkonjunkturen mærkes i de skånske kommuner. De interviewede erhvervsansvarlige for kommunerne mener at erhvervslivet er stærk, og at den største udfordring for Skånes erhvervsliv er at virksomhederne ikke kan finde det rigtige personale, hvilket kan hindre fortsat tilvækst. Alle typer af kompetencer efterspørges og det det oplyses at der er mangel på alt fra hotel- og restaurantpersonale til softwareudviklere og industriarbejdere. Samtidig fortsætter arbejdsløsheden i Skåne med at falde. I februar lå arbejdsløsheden i Skåne på 9,3 procent, et af de laveste niveauer i ti år. Sidst arbejdsløsheden lå under ni procent var i 2009. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑