21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on januar 24th, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Skal S-tog erstatte Øresundstog mellem København og Helsingør?

2019-01-24:

Foto: News Øresund

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil undersøge muligheden for at erstatte regionaltog med S-tog mellem København og Helsingør, når Øresundstogene om nogle år stopper med at trafikere Kystbanen. Det meddeler Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet.

I mandags mødtes transportminister Ole Birk Olesen borgmestrene fra Helsingør, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal samt regionsrådsformanden fra Region Hovedstaden for at diskutere den fremtidige trafik på Kystbanen. Ved mødet præsenterede transportministeren planer om at foretage en opdateret screening af mulighederne for at drive S-togstrafik til Helsingør. Transportministeriet skal også undersøge, om det er muligt at isolere Kystbanen fra øvrig jernbanetrafik og betjene den med S-togslignende tog.

Selvom punktligheden har blevet bedre, har danske pendlere rettet skarp kritik mod store forsinkelser i togtrafikken på Kystbanen. Spørgsmålet om, hvordan den fremtidige trafik på Kystbanen skal foregå, blev aktualiseret 24. august forrige år i forbindelse med en ny togaftale blev indgået mellem Transportministeriet og Region Skåne. Aftalen indebærer, at Skånetrafiken også får ansvaret for driften af Øresundstogtrafikken på den danske side i forbindelse med, at Øresundstogene i december 2021 stopper med at trafikere Kystbanen og i stedet får Østerport som slutstation.

Fordelen ved at trafikere Kystbanen med S-tog er, at de anses for at være mere punktlige og tilbyder en billigere løsning. Ifølge en politisk overenskomst i Folketinget skal private entreprenører overtage driften af S-tog, som mellem 2026 og 2036 skal erstattes af nye førerløse S-tog. Regionaltog, som de nuværende Øresundstog, tilbyder bedre komfort med mulighed for at arbejde under rejsen samt adgang til toiletter. (News Øresund)

Læs mere: Pendlerklubben opfordrer til S-tog på kystbanen – pendlerne har delte meninger

Læs mere: Ny historisk aftale om Øresundstog skal sikre flere afgange over broen


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑