21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on januar 17th, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Skarp kritik af C og L for at indgå i januaraftalen 

2019-01-17:

Moderaternas partileder Ulf Kristersson og Kristdemokraternas leder Ebba Busch Thor. Foto: News Øresund

Moderaterna (M) og Kristdemokraterna (KD) retter skarp kritik af Centerpartiet (C) og Liberalerna (L) for at have indgået i januaraftalen. Partierne har i mange år stået sammen under navnet alliansen, og januaraftalen bryder dermed samarbejdet for første gang siden oprettelsen.

En ’studehandel’ og en ’uhellig alliance’ kalder formændene Ulf Kristersson (M) og Ebba Busch Thor (KD) den indgåede aftale.

Et centralt punkt i aftalen var nemlig, at Vänsterpartiet (V) skulle holdes uden for politisk indflydelse, men tre dage efter stod det klart, at formuleringen ikke gælder som den står, siger Gunnar Strömmer (M), Moderaternas partisekretær ifølge SVT Nyheter.

M-formand Ulf Kristersson udtaler blandt andet, at ”Centerpartiet og Liberalerna er blevet lurede” og at det er en ”absurd regeringsdannelse, som ikke bygger på andet end studehandler og løfter, som ikke kan holdes”.

KD-formand Ebba Busch Thor kalder samarbejdet for en ”uhellig alliance”, og tilslutter sig Ulf Kristerssons anklage om, at C og L er blevet narret – eller også har C og L bare narret sine vælgere, fortsætter hun.

Både M-formand og KD-formand tilføjer, at de er beredte på at vælte Stefan Löfven gennem et mistillidsvotum, hvis V bestemmer sig for at fremsætte det. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑