20 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on november 16th, 2018 | by Mandus Orarback

0

Socialdemokrater fra Malmø lover at kæmpe for Øresundsmetro i Sveriges Riksdag

2018-11-16:

Foto: News Øresund

De socialdemokratiska Riksdagsmedlemmer Joakim Sandell, Hillevi Larsson og Jamal El-Haj vil ”arbejde for en metro mellem Malmø og København og sætte fokus på spørgsmålet i den nationale debat”. Det skriver de i et debatindlæg i Sydsvenskan.

Skribenterne mener at en Øresundsmetro vil kunne skabe ”en arbejdsmarkedsmetropol i den nordige del af Europa, som kan tiltrække investeringer i erhvervslivet, talenter fra hele verden og flere jobmuligheder.” Særlig vigtig er en ny fast forbindelse da Øresundsbrons trafikkapacitet, ifølge en analyse fra Rambøll, kommer at nås i 2035, mener de.

Københavns metro udvides desuden netop nu med flere linjer. Planlægningen af næste etape skal starte næste år og det er fra den linje, fra Københavns Hovedbanegård til Amager, at Øresundsmetroen ville kunne starte fra, mener skribenterne.

Det tager lang tid at planlægge infrastruktursatsninger og det er på tide at Sveriges regering melder ud at de vil have at Øresundsmetroen skal bygges, skriver de socialdemokratiska Riksdagsmedlemmer. De vil nu fremføre spørgsmålet i den nationale debat og arbejde for at en kommende svensk regering handler. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑