26 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on november 1st, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Stagnation i svensk regeringsdannelse kan medføre ”afskrællet budget”

2018-11-01:

Imens den svenske Riksdag forsøger at få istandsat en regering, er Magdalena Andersson (S) midlertidig finansminister. Lykkes det ikke at danne regering inden 15. november, bliver det op til overgangsregeringen og den midlertidige finansminister at fremlægge statens budgetforslag for 2019. Foto: News Øresund

Et budget for 2019 uden partipolitiske målsætninger. Det kan blive resultatet af den stagnerede regeringsdannelse, der for tiden råder i den svenske Riksdag. Budgettet skal fremføres 15. november af den til tiden siddende regering, og såfremt partierne ikke bliver enige om en ny regerings udformning, tilfalder opgaven den rødgrønne overgangsregering med Magdalena Andersson (S) som finansminister.

Det er aldrig sket før, men tiden begynder at nærme sig, siger Magdalena Andersson og fortsætter:

– Overgangsregeringen vil, hvis det bliver aktuelt, fremlægge et afskrællet budget uden partipolitiske målsætninger, siger hun ifølge SVT Nyheter.

Budgetforslaget vil tage udgangspunkt i det fra 2018. Stemmes budgettet ikke igennem, vil det fra 2018 automatisk gælde for 2019. Det er dog usandsynligt, mener Magdalena Andersson, der har været i dialog med de andre Riksdagspartier – foruden Sverigedemokraterna – og som tror, at partierne vil acceptere hendes tolkning af reglerne for et overgangsbudget.

– Det bliver ingens idealbudget, siger hun ifølge SVT.

Sker det, at et overgangsbudget bliver istandsat, vil det være muligt for en fremtidig at sætte sit eget præg på det ved at fremlægge et ændringsbudget, fortsætter finansministeren.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑