21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on december 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Stefan Löfven får mere tid til regeringsdannelse

2018-12-05:

Stefan Löfven får mere tid til regeringsdannelse, og skal tidligst fremlægge regeringsforslag onsdag d. 5. december. Foto: News Øresund

Egentlig skulle Stefan Löfvens forslag på regeringsdannelse have ligget klar søndag, men efter parlamentsformand Andreas Norlén har forlænget tiden, vil det tidligst være onsdag morgen, at forslagene ligger klar.

Den ekstra tid, Stefan Löfven har modtaget, er kærkommen, da processen har brug for mere tid, forklarer han i en mail til TT:

– Processen har brug for mere tid, og jeg byder velkommen, at parlamentsformanden har bevilget dette, og at tidspunktet for den formelle fremlæggelse af statsministerforslag dermed skydes frem, skriver han.

Og han er ikke den eneste, der byder ekstratiden velkommen. Også Liberalerna er glade for den ekstra tid, medgiver partiets pressechef i en skriftlig kommentar til TT.

Behovet for ekstratid skal formentlig ses i lyset af de krav, Centerpartiets partiformand Annie Lööf (C) præsenterede forrige uge for at kunne tolerere Stefan Löfven som statsminister. Kravene inkluderer en række liberale tiltag herunder lavere marginal- og selskabsskatter.

Disse krav kan blive svære at integrere i socialdemokratisk politik, men det bliver altså nødvendigt, hvis Socialdemokraterna skal mønstre nok opbakning i Riksdagen for at danne regering.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑