Følg os på

Politik

Stefan Löfven: Ingen forudsætninger for at danne regering

Publiseret

 

Sveriges siddende statsminister Stefan Löfven (S) opgiver at danne regering, skriver Dagens Nyheter. Foto: News Øresund

Sveriges siddende statsminister Stefan Löfven (S) opgiver at danne regering, skriver Dagens Nyheter. Han har været fortaler for en blokoverskridende regeringsdannelse, men har åbenbart ikke kunnet finde opbakning til en sådan løsning.  

Efter 14 dages forsøg på at finde støtte til en ny regering finder Stefan Löfven sig nødsaget til at kaste håndklædet i ringen.

– På nuværende tidspunkt er der ingen forudsætninger for, at jeg kan danne en regering, som tolereres af Riksdagen, siger Stefan Löfven på et pressemøde ifølge Dagens Nyheter.

Dermed ender Stefan Löfvens forsøg på at finde opbakning til regeringsdannelse – en proces der i Sverige kaldes ”sonderingsuppdraget” – i frafald.

Havde han derimod forestillet sig, at han kunne danne regering med stor nok opbakning, var hans forslag blevet stillet for Riksdagen, hvorefter de 349 medlemmer skulle stemme forslaget igennem.

Men den afstemning bliver altså ikke nødvendig, da han på forhånd anser det for en tabt kamp. Det samme gjorde modkandidaten Ulf Kristersson, der d. 15. oktober også kastede håndklædet i ringen uden at tage sit forslag til afstemning.

En ny person til sonderingsuppdraget skal nu udvælges. Derfor byder talman Andreas Norlén (M) ind til samtaler med hver enkelte partiformand, men hvem der reelt får tjansen, er blot spekulationer. Men det kan dog muligvis blive Annie Lööf (C), partiformand for Centerpartiet, der får sonderingsuppdraget på sig. Det mener professor i statskundskab ved Göteborg Universitet Jonas Hinnfors ifølge Dagens Nyheter.

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.