25 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on oktober 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Stefan Löfven: Ingen forudsætninger for at danne regering

2018-10-29:

Sveriges siddende statsminister Stefan Löfven (S) opgiver at danne regering, skriver Dagens Nyheter. Foto: News Øresund

Sveriges siddende statsminister Stefan Löfven (S) opgiver at danne regering, skriver Dagens Nyheter. Han har været fortaler for en blokoverskridende regeringsdannelse, men har åbenbart ikke kunnet finde opbakning til en sådan løsning.  

Efter 14 dages forsøg på at finde støtte til en ny regering finder Stefan Löfven sig nødsaget til at kaste håndklædet i ringen.

– På nuværende tidspunkt er der ingen forudsætninger for, at jeg kan danne en regering, som tolereres af Riksdagen, siger Stefan Löfven på et pressemøde ifølge Dagens Nyheter.

Dermed ender Stefan Löfvens forsøg på at finde opbakning til regeringsdannelse – en proces der i Sverige kaldes ”sonderingsuppdraget” – i frafald.

Havde han derimod forestillet sig, at han kunne danne regering med stor nok opbakning, var hans forslag blevet stillet for Riksdagen, hvorefter de 349 medlemmer skulle stemme forslaget igennem.

Men den afstemning bliver altså ikke nødvendig, da han på forhånd anser det for en tabt kamp. Det samme gjorde modkandidaten Ulf Kristersson, der d. 15. oktober også kastede håndklædet i ringen uden at tage sit forslag til afstemning.

En ny person til sonderingsuppdraget skal nu udvælges. Derfor byder talman Andreas Norlén (M) ind til samtaler med hver enkelte partiformand, men hvem der reelt får tjansen, er blot spekulationer. Men det kan dog muligvis blive Annie Lööf (C), partiformand for Centerpartiet, der får sonderingsuppdraget på sig. Det mener professor i statskundskab ved Göteborg Universitet Jonas Hinnfors ifølge Dagens Nyheter.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑