19 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on december 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Stor efterspørgsel på nybyggeri i Malmø på trods af modsat udvikling i andre storbyer

2018-12-05:

Nybyggeri i Malmø er fortsat eftertragtet, og priserne stiger endnu. Udviklingen i andre storbyer er dog modsat med faldende efterspørgsel. Foto: News Øresund

49 nybyggede projekter med i alt 3.623 lejligheder er nu til salg i Malmø med indflytningsstart 2019-2021, og flere er på vej, viser Sydsvenskans gennemgang af Malmøs boligmarked. På trods af den rivende udvikling er priserne stadig stigende, og kunder beder ikke om afgiftsfrie måneder, som man blandt andet ser det i Stockholm og Göteborg, siger ejendomsmægler.

At en stigende mængde nybyggede boliger påvirker priserne, så man for eksempel i 2012 på boligmarkedet i Malmø. Samme tendens ser man også nu i storbyerne Stockholm og Göteborg, påpeger Mattias Larsson, vicedirektør for mæglerfirmaet Bjurfors.

Men tendensen gør sig altså ikke på nuværende tidspunkt gældende i Malmø, hvor priserne fortsat er stigende, selvom flere og flere nybyggerier kommer til.

– Det tager selvfølgelig længere tid at sælge lejlighederne. Men vi oplever ikke prissænkninger og muligheder for afgiftsfrie måneder, som man gør i Stockholm og Göteborg. Og som det så ud i 2012, forrige gang da produktionen af nybyggeri var ekstra høj i Malmø, siger Mattias Larsson til Sydsvenskan.

En sandsynlig grund til efterspørgslen på nybyggede ejendomme i Malmø er, at man får meget mere valuta for pengene sammenlignet med områder som Stockholm.

Mattias Larsson har for eksempel solgt en nybygget lejlighed til 15 millioner svenske kroner i politihuset på Davidshallstorg, som nok havde kostet omkring 45 millioner i Stockholm, siger han ifølge Sydsvenskan.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑