Følg os på

Arbejdsmarked

Stor interesse for information om arbejdsmarkedet i Øresundsregionen

Publiseret

 

2018 blev et rekordår for interesse for at søge information om Øresundsregionens arbejdsmarked via Øresunddirekt. Informationstjenesten noterede en stigning i antallet af besøgende på hjemmesiderne med 12 procent og fem procent flere kontakter med indbyggere og virksomheder via centret i Malmø. Med ca. 835.000 besøgende på informationstjenesten Øresunddirekts hjemmesider i 2018 blev den højeste antal nogensinde. Tallene viser en stigning på 12 procent i forhold til 2017, og at antallet af besøgende efter et tidligere fald er på samme niveau som i 2007, da noteringen var på 820.000. Siderne indeholder oplysninger om at arbejde, studere eller bo på den anden side af Sundet.

– Et integreret arbejdsmarked på tværs af den svensk-danske landegrænse er blandt de mål, som Greater Copenhagen arbejder for at realisere. Derfor er det positivt, at flere og flere har fået øjnene op for, at der er attraktive jobmuligheder i hele regionen, og at rekordmange benytter sig af den hjælp og vejledning, som Øresunddirekt kan give, siger Sara Røpke, sekretariatschef for Greater Copenhagen Committee og Øresunddirekt Danmark, i en skriftlig kommentar.

Den øgede interesse mener organisationen kan forklares blandt andet af ændringerne i grænsekontrollen, som har ført til, at den forlængede rejsetid over Sundet er minsket, ikke mindst i sammenligning med den periode, hvor både ID- og grænsekontrol blev udført.

En anden forklaring er, at den svage svenske krone sammen med generelt højere lønniveauer i Danmark kan tiltrække svenskere til at ville arbejde på den anden side af Sundet. På Øresunddirekts informationscenter i Malmø steg antallet af kontakter med beboere og virksomheder med 5 procent i 2018 i forhold til året før.Stigningen året før var på 15 procent.Øresunddirekt har valgt at arbejde mere opsøgende blandt andet ved at deltage i flere job- og rekrutteringsmesser og samarbejde mere med gymnasier.

– At så et frø for eksempel på en job- og rekrutteringsmesse og derefter kunne tilbyde generel information på vores hjemmesider og personlig hjælp på Informationscenteret, er nogle af virkemidlerne til at øge interessen og øge mobiliteten mellem de to lande, siger Sandra Forsén, virksomhedsansvarlig for Øresunddirekt Sverige og informationscentret i Malmø, i en skriftlig kommentar.

I starten af februar åbnede Øresunddirekts nye kontor, en så kaldt pop-up filial, i Helsingborg som skal være åben hver tredje mandag i 2019. (News Øresund)

 

Fakta Øresunddirekt i Danmark og Sverige:
Informationstjenesten Øresunddirekt består af to uafhængige organisationer i samarbejde.

Øresunddirekt Danmark driver hjemmesider til privatpersoner og virksomheder, der arbejder over Øresund. Sekretariatet deler lokaler og ledelse med Greater Copenhagen Committee i det centrale København. Finansieringen kommer fra Erhvervsministeriet, Region Hovedstaden, Skattestyrelsen, Nordiska Ministerrådet og Region Skåne.

Øresunddirekt Sverige driver et informationskontor i Malmö og et pop-up kontor i Helsingborg med personlig rådgivning til privatpersoner og virksomheder, der arbejder over Øresund. Virksomheden drives som et samarbejde mellem de svenske myndigheder, der har deres eget personale på plads. Den svenske virksomhed finansieres af Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne og Skatteverket. (News Øresund)

 

Læs mere:

Nytt informationscenter i Helsingborg ska väcka idén om att pendla över sundet

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.