Følg os på

Life Science

Stor international interesse for nordisk og dansk-svensk life science-konference

Publiseret

 

Mere end 800 deltagere fulgte Nordic Life Science Days i denne uge, mens over 1.000 personer fulgte det digitale event, Greater Copenhagen Microbiome Summit. Foto: SwedenBIO

Nordic Life Science Days, som normalt afholdes i Malmø, træk i år større udenlandsk investorinteresse. Konferencen Greater Copenhagen Microbiome Summit, som blev sendt digitalt fra København, blev også fulgt af branchefolk fra mere end 60 forskellige lande.

Udenlandske investorer og branchefolk viste stor interesse for en nordisk og en dansk-svensk life science-konference i denne uge.

Det skete dels ved den digitale afholdelse af konferencen Nordic Life Science Days, som mellem 2017-2019 har foregået i Malmø, men som på grund af coronapandemien er blevet transformeret til et digitalt event.

Et vigtigt aspekt ved dette års konference har været, at omkring hver fjerde ud af omkring 800 deltagere er udgjort af investorer, særligt fra udlandet. Sidst da Nordic Life Science Days blev afholdt i Malmø i 2019 stod investorerne for 8 procent af de mere end 1.300 delegerede.

 – Vi har bestemt set en stor stigning i interessen fra udenlandske investorer i nordisk life science, siger adm. direktør i brancheorganisationen SwedenBIO, Helena Strigård, til News Øresund.

SwedenBIO arrangerer Nordic Life Science Days i samarbejde med blandt andre Invest in Skåne og Healthcare Denmark.

Udlandets interesse for nordisk life science er et udtryk for, at Norden som life science-region er blevet mere synlig i international sammenhæng sammenholdt med, at udlandet med øget interesse ser på innovationssystemet i Norden, mener Helena Strigård.

Et andet life science-event, Greater Copenhagen Microbiome Summit, træk i torsdags også stor interesse fra udlandet, hvor mere end 1.000 deltagere fra mere end 60 forskellige lande fulgte med digitalt.

Arrangementet markedsfører Øresundsregionen som et forskningscentrum for mikrobiomforskning i kraft at tilstedeværelsen af blandt andre flere danske og svenske life science-virksomheder såsom Ferring Pharmaceuticals, Novozymes og Chr. Hansen samt Probi og BioGaia.

– De seneste 5-7 år er interessen i mikrobiomforskning øget i videnskabelige populationer, fordi der er mange forskellige perspektiver på forskningsområdet lige fra anvendt forskning i industrien til grundforskning på universitetet, siger Sarah Lidé, der er seniorstrateg og program-manager i klyngeorganisationen Medicon Valley Alliance, til News Øresund.

Nordic Life Science Days skal efter planen afholdes på fysisk mødeplads i Malmø i april 2022. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative.

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik08. juli 2024

Sveriges minister for nordisk samarbejde, Jessika Roswall (M), foreslået som ny EU-kommissær

Jessika Roswall (M), som ud over at være minister for nordisk samarbejde også er EU-minister, er blevet nomineret som ny...

Energi04. juli 2024

Grøn omstilling er størst, når syv samarbejdsprojekter deler 137 Interreg-millioner

Fem projekter inden for Grön Omställning, et inden for Hållbara Transporter et inden for Gränslös Arbetsmarknad skal dele 136,7 mio....

Samfund04. juli 2024

Konjunkturen i Øresundsregionen: Befolkningsprognoserne sænkes i både Sverige og Danmark – danskernes realløn er tilbage over niveauet fra før inflationskrisen

På begge sider af Øresund er befolkningsfremskrivningerne blevet nedjusteret. I Sverige skønnes dette at føre til et reduceret behov for...

Danmark04. juli 2024

EU-støtte til nye overhalingsspor ved Kalvebod, der øger muligheden for tung militær transport over Øresundsbroen

Muligheden for at transportere tunge militærkøretøjer over Øresundsbroen forbedres ved, at EU yder op til 319 mio. kr. i støtte...

Erhverv03. juli 2024

Svensk og dansk life science-industri får stadig større betydning for landenes økonomier

Life science-industrien står for næsten 10 pct. af Sveriges eksport, og i løbet af de seneste 10 år er den...

Infrastruktur04. juli 2024

Svenske Trafikverket: Ny Øresundsforbindelse er nødvendig i 2050, men intet forslag opfylder alle behov

Snart er det tid til at påbegynde arbejdet med en fremtidig ny forbindelse over Øresund; hvis den vel at mærke...

Infrastruktur04. juli 2024

Københavns overborgmester håber på en dansk-svensk undersøgelse af forbindelserne over Øresund – men afviser Landskronas forslag om en Europaspor-forbindelse til København

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), ser positivt på konklusionerne i Trafikverkets rapport om kapacitet og redundans over Øresund. Hun...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.