Følg os på

Erhverv

Stor opbakning til ny strategi for Medicon Valley

Publiseret

 

MVA webb

På mandagens ekstraordinære generalforsamling fik de enstemmigt støtte for Medicon Valley Alliances nye strategi – bestyrelsesformand Søren Bregenholt fra Novo Nordisk og MVA’s konstituerede direktør Petter Hartman. Foto: News Øresund.

ØRESTAD. Fra krise til genstart med stærk opbakning. Medicon Valley Alliance fik enstemmigt støtte til sin nye strategi på mandagens ekstraordinære generalforsamling. Organisationen skal fremover fokusere på at skabe netværk og samarbejde på tværs af Øresund. Økonomien er en udfordring og klyngeorganisationen regner med at miste hvert femte medlem under fornyelsesprocessen.

”Når alt bliver sat på prøve, så giver det også mulighed for at tænke nyt” sagde Medicon Valley Alliances konstituerede direktør Petter Hartman ved mandagens generalforsamling.
”Vi går fra det globale perspektiv til at fokusere mere på en brobyggende rolle”

Den nye strategi indebærer kort sagt, at Medicon Valley Alliance, MVA, skal fokusere på klyngerollen med netværksmøder og samarbejde, hvor man blandt andet vil drive et stort interreg-projekt om fertilitet. Analysearbejdet vil blive outsourcet og der føres diskussioner med blandt andet Øresundsinstituttet om dette.

Den ekstraordinære generalforsamling handlede om, at medlemmerne skulle godkende de ændrede medlemskontingenter, som er grundlæggende for MVA’s nye strategi. Beslutningen blev vedtaget enstemmigt efter, at repræsentanter fra regioner, universiteter og medicinalbranchen havde givet sin tydelige støtte til organisationens nye fokus.

”En stærk region og en stærk klynge, som giver en bedre adgang til regionale samarbejdsparter, er vigtigt for Novo Nordisk”, sagde Novodirektøren Søren Bregenholdt, der blev valgt til ny bestyrelsesformand for MVA tidligere i år.
”Københavns Universitet og DTU bakker fuldstændigt op om den nye strategi. Det er vigtigt, at der findes organisationer, som bygger på tværs af Sundet”, sagde Sven Frøkjær, prodekan ved Københavns Universitet.
”Sundhedsvæsenet er afhængig af innovation og ny kundskab om medicin og behandling. Der tror vi, at Medicon Valley Alliance kan give et godt netværk. Der er enighed mellem Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne i de her spørgsmål. Vi ser fortrøstningsfulde fremad og synes at den nye strategi svarer fint til vores forventninger”, sagde Region Skånes erhvervslivschef Bodil Rosvall Jönsson.

I fredags vedtog Medicon Valley Alliances bestyrelse den nye strategi. Det dyre såkaldte ambassadørprogram, med egne medarbejdere i USA og Japan, er blevet afviklet. Det indebærer også, at medlemsindtægterne fra de store medicinalvirksomheder og øvrige medlemmer med faste pladser i bestyrelsen forventes at mindske fra 5,9 til 3,2 millioner kroner mellem 2015 og 2016. De store medlemmer skal betale 350.000 danske kroner hver i medlemskontingent næste år. Øvrige medlemskontingenter ændres ikke.

Det forventes at forandringerne indebærer, at MVA’s indtægter samlet set mindsker fra 8,8 millioner kroner i 2015 til 5,3 millioner i 2016. I budgettets hovedalternativ regner man med at miste hvert femte medlem under fornyelsesprocessen. MVA’s formand Søren Bregenholt pointerede, at organisationens nye fokus på netværk og samarbejde vil øge fordelene for de mindre life sciencevirksomheder. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.