Følg os på

Erhverv

Stor opbakning til ny strategi for Medicon Valley

Publiseret

 

MVA webb

På mandagens ekstraordinære generalforsamling fik de enstemmigt støtte for Medicon Valley Alliances nye strategi – bestyrelsesformand Søren Bregenholt fra Novo Nordisk og MVA’s konstituerede direktør Petter Hartman. Foto: News Øresund.

ØRESTAD. Fra krise til genstart med stærk opbakning. Medicon Valley Alliance fik enstemmigt støtte til sin nye strategi på mandagens ekstraordinære generalforsamling. Organisationen skal fremover fokusere på at skabe netværk og samarbejde på tværs af Øresund. Økonomien er en udfordring og klyngeorganisationen regner med at miste hvert femte medlem under fornyelsesprocessen.

”Når alt bliver sat på prøve, så giver det også mulighed for at tænke nyt” sagde Medicon Valley Alliances konstituerede direktør Petter Hartman ved mandagens generalforsamling.
”Vi går fra det globale perspektiv til at fokusere mere på en brobyggende rolle”

Den nye strategi indebærer kort sagt, at Medicon Valley Alliance, MVA, skal fokusere på klyngerollen med netværksmøder og samarbejde, hvor man blandt andet vil drive et stort interreg-projekt om fertilitet. Analysearbejdet vil blive outsourcet og der føres diskussioner med blandt andet Øresundsinstituttet om dette.

Den ekstraordinære generalforsamling handlede om, at medlemmerne skulle godkende de ændrede medlemskontingenter, som er grundlæggende for MVA’s nye strategi. Beslutningen blev vedtaget enstemmigt efter, at repræsentanter fra regioner, universiteter og medicinalbranchen havde givet sin tydelige støtte til organisationens nye fokus.

”En stærk region og en stærk klynge, som giver en bedre adgang til regionale samarbejdsparter, er vigtigt for Novo Nordisk”, sagde Novodirektøren Søren Bregenholdt, der blev valgt til ny bestyrelsesformand for MVA tidligere i år.
”Københavns Universitet og DTU bakker fuldstændigt op om den nye strategi. Det er vigtigt, at der findes organisationer, som bygger på tværs af Sundet”, sagde Sven Frøkjær, prodekan ved Københavns Universitet.
”Sundhedsvæsenet er afhængig af innovation og ny kundskab om medicin og behandling. Der tror vi, at Medicon Valley Alliance kan give et godt netværk. Der er enighed mellem Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne i de her spørgsmål. Vi ser fortrøstningsfulde fremad og synes at den nye strategi svarer fint til vores forventninger”, sagde Region Skånes erhvervslivschef Bodil Rosvall Jönsson.

I fredags vedtog Medicon Valley Alliances bestyrelse den nye strategi. Det dyre såkaldte ambassadørprogram, med egne medarbejdere i USA og Japan, er blevet afviklet. Det indebærer også, at medlemsindtægterne fra de store medicinalvirksomheder og øvrige medlemmer med faste pladser i bestyrelsen forventes at mindske fra 5,9 til 3,2 millioner kroner mellem 2015 og 2016. De store medlemmer skal betale 350.000 danske kroner hver i medlemskontingent næste år. Øvrige medlemskontingenter ændres ikke.

Det forventes at forandringerne indebærer, at MVA’s indtægter samlet set mindsker fra 8,8 millioner kroner i 2015 til 5,3 millioner i 2016. I budgettets hovedalternativ regner man med at miste hvert femte medlem under fornyelsesprocessen. MVA’s formand Søren Bregenholt pointerede, at organisationens nye fokus på netværk og samarbejde vil øge fordelene for de mindre life sciencevirksomheder. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.