22 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on oktober 22nd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Store muligheder for styrket handelssamarbejde mellem Sverige og Tyskland

2018-10-22:

Tyskland er Sveriges vigtigste handelspartner, og mulighederne for endnu stærkere samarbejde fremover er store, mener Hans-Jürgen Heimsoeth, Tysklands ambassadør i Sverige, og Per Thöresson, Sveriges ambassadør i Tyskland. Foto: News Øresund

Samhandlen mellem de to lande har en værdi på næsten 400 mia. svenske kroner årligt, og Tyskland er dermed Sveriges vigtigste handelspartner. En faldende interesse for at lære det tyske sprog i Sverige kan dog blive en udfordring for samarbejdet. Det skriver Hans-Jürgen Heimsoeth, Tysklands ambassadør i Sverige, og Per Thöresson, Sveriges ambassadør i Tyskland, i en debatartikel i Sydsvenskan.

– I øjeblikket er mulighederne for yderligere udbytte mellem Sverige og Tyskland enorme. Men en udfordring er, at interessen for det tyske sprog er mindsket radikalt i Sverige, pointerer de to ambassadører i debatartiklen.

For 20 år siden læste 42 procent af Sveriges folkeskoleelever tysk, mens det i dag kun er 17 procent. På de svenske gymnasier er tallet helt nede på tre procent.

Og det er selvom, at der i dag er 1.600 svenske virksomheder i Tyskland, og 1.200 tyske virksomheder i Sverige. Når man handler med et andet land, er tillid en fundamental faktor, og den tillid er langt nemmere at opbygge, hvis man kan modpartens modersmål, mener ambassadørerne.

– Tyskkundskaberne i det svenske erhvervsliv skal styrkes. På nuværende tidspunkt er der en særlig gunstig situation for virksomheder og organisationer i begge lande for at etablere nye partnerskaber og drive forretninger med hinanden, skriver Hans-Jürgen Heimsoeth og Per Thöresson.

Fokusset på svenskernes manglende tyskkundskaber skal ses i lyset af den forestående Hannover-messe i Tyskland 1.-5. april 2019, hvor Sverige er samarbejdspartner. Messen er verdens største inden for teknologi og automatisering.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑