27 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on oktober 8th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Svensk Näringsliv får ny chef i Skåne

2018-10-08:

Svensk Näringslivs Blekinge-chef overtager nu posten som chef for Skåne. Pressefoto: Svensk Näringsliv

Carina Centrén har siddet i Svensk Näringsliv som chef i Blekinge siden 2000, men afløser nu Rolf Elmér som chef for Skåne. Hun ser frem til at arbejde med en storby samt at arbejde med nabolandet Danmark, hvor hun ser meget potentiale, siger Carina Centrén til Sydsvenskans erhvervssektion 8till5.

– Det føles godt at komme i gang med den her udfordring. Jeg vil klare det på bedste vis og se til, at erhvervslivet i Skåne kommer på det kortet nationalt. Det er vigtigt, at styrende politikere på nationalt niveau forstår, hvilken motor Skåne er for erhvervslivet, siger hun.

De vigtigste erfaringer, hun tager med sig fra chefstillingen i Blekinge, er hendes langsigtede arbejde med meningsdannelse, siger hun. Blekinge er dog stadig en væsentligt mindre region end Skåne, og det ser hun frem til at prøve kræfter med:

– Skåne har 33 kommuner og Blekinge kun fem. Der er en helt anden erhvervslivsstruktur, når man har en storby som Malmø i regionen. Det er nyt for mig at arbejde med en storby. Desuden har vi nabolandet Danmark med meget potentiale. Sidenhen er der selvfølgelig ligheder i det daglige og i de punkter, som virksomheder oplever skal forbedres, siger Carina Centrén til 8till5.

Carina Centrén har siddet som fungerende chef i Skåne siden juli 2018 men erstatter nu Rolf Elmér og overtager den ordinære chefstilling.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑