Følg os på

Erhverv

Svensk regering forventer dystre tider

Publiseret

 

mandersson2

Svensk økonomi går ned i gear. Finansminister Magdalena Andersson meddeler mandag, at dårlige konjunkturer og svigtende skatteindtægter betyder, at væksten i år kun bliver 2,1 procent. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Sveriges nye regering sænker forventningerne for væksten og meddeler, at overskudsmålet ikke vil blive nået de næste fire år.

”Væksten er væsentlig dårligere, end vi forventede os i foråret, og de offentlige finanser er i betydelig værre tilstand,” siger den nye finansminister Magdalena Andersson (S) på en pressekonference.

Det var blot lidt over en uge siden Magdalena Andersson tiltrådte sin nye stilling. Mandag meddelte hun sit syn på svensk økonomi og de offentlige finanser. Og der var ingen glade toner fra finansministeren.

Hun konstaterede blandt andet, at to af Europas største økonomier, Italien og Frankrig går meget trægt.

”Hvis vi ser på Sverige, så ser vi ganske væsentlige nedrevideringer af prognoserne sammenlignet med foråret og sammenlignet med de prognoser som regeringen fremlagde i forbindelse med forårsredegørelsen,” siger Magdalena Andersson.

Hun regner nu med, at Sveriges BNP stiger med 2,1 procent i år, for siden at stige til 3,0 procent næste år og 3,2 procent i 2016. Det kan sammenlignes med, at den forrige regering i foråret regnede med en vækst på 2,7 procent i år, 3,3 procent i 2015 og 3,5 procent i 2016.

”Ser vi på de offentlige finanser, så ser situationen også der betydeligt mere dyster ud, end vi troede i foråret. Det skyldes især den dårligere konjunktur, og at skatteindtægterne ikke udvikles i den takt, man har forventet,” siger hun.

Sveriges overskudsmål, det vil sige at den offentlige sektors finansielle opsparing skal være 1 procent af BNP over en konjunkturcyklus, vil ikke blive nået de kommende fire år.

Den nye rødgrønne regering har allerede fremlagt en række skattestigninger for både privatpersoner og virksomheder.Men det kan komme mere af samme slags.

”Vi er ærlige med at sige, at alle reformer vil behøve finansieres fuldt ud. Det medfører, at vi skal øge skatterne, så der er indtægter vi kan anvende til de reformer, som Sverige behøver fremover,” siger vice-finansminister Per Bolund (Miljöpartiet) til Dagens Nyheter. (News Øresund – Linus Lindqvist)

Læs mere: Skåne taber svensk vækst

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.