Følg os på

Infrastruktur

Svensk storsatsning på højhastighedstog

Publiseret

 

Debatt Real Estate Oresund webb

Borgmestrene i tre skånske byer mødtes forrige uge ved konferencen Real Estate Øresund – Anders Almgren (Socialdemokraterna) fra Lund, Katrin Stjernfeldt Jammeh (Socialdemokraterna) fra Malmö og Peter Danielsson (Moderaterna) fra Helsingborg. De var enige om, at de ikke var enige, men alle tre understregede samtidig, at de vil være enige til sommer om både Sverigeforhandlingen og Greater Copenhagensamarbejdet. Foto: News Øresund.

En svensk satsning på højhastighedstog, der er i stand til at køre 320 kilometer i timen skal reducere rejsetiden mellem Stockholm og Malmö til 2,5 timer. I fredags mødtes otte skånske kommuner og Region Skåne for blandt andet at blive enige om, hvor højhastighedsbanen skal føres gennem det sydlige Sverige.

Skal en fremtidig højhastighedsbane gå over Helsingborg eller Hässleholm inden den når frem til Malmö? Det var et af spørgsmålene, som stod på dagsordenen for fredagens politiske topmøde mellem otte kommuner og Region Skåne. Næste år indledes forhandlingerne med den svenske stat om en række store infrastruktur- og boligsatsninger, og så er det målet, at Skåne skal have en fælles holdning og strategi.
”De vigtigste spørgsmål er, hvordan Skåne ser på disse forhandlinger, hvordan man ser på medfinansieringen og om der findes en enighed, så Skåne kan fremstå med en stemme,” siger Mikael Stamming, Region Skånes udviklingsdirektør til News Øresund.

Med på mødet var kommunalpolitiker og embedsmænd fra Malmö, Helsingborg og Lund, Kristianstad, Hässleholm, Landskrona, Trelleborg og Ystads kommuner, som for første gang drøftede projektet i fællesskab.
Desuden deltog to forhandlere fra den svenske stat for at fortælle om den såkaldte Sverigesforhandling. Den indebærer, at der i fremtiden skal gå højhastighedstog på helt nye baner mellem Stockholm og Malmö samt Stockholm og Göteborg, at der skal bygges mindst 100.000 boliger samt gøres infrastrukturinvesteringer i de største byer. Men mere præcist, hvordan ressourcerne skal fordels besluttes først efter regionale diskussioner.
”Det vil være en rendyrket forhandling, som indledes næste vinter. Ifølge komitedirektivet, skal forhandlerne vurdere, hvor nytten kan blive størst, hvor man kan bygge mange boliger, hvor man kan få rejsetidsgevinster og en bedre kobling til den offentlige trafik og hvad man kan kræve af medfinansiering,” siger Mikael Stamming.

Sverigeforhandlingerne har et bredt politisk støtte i den svenske riksdag. Det er den samme satsning, som den tidligere borgerlige regering indledte under navnet Sverigebyggeriet, som den nuværende regering bestående af Socialdemokraterna og Miljöpartiet nu har overtaget. Det er de samme personer, der leder Sverigeforhandlingen, som tidligere varetog forhandlingen om Sverigebyggeriet.

I øjeblikket er de skånske kommuner ikke enige om, hvordan den fremtidige højhastighedsbane skal føres gennem Skåne. Her har Sverigeforhandlingerne en tæt tilknytning de skånske diskussioner om at deltage i det nye danske Greater Copenhagen-samarbejde.
Det danske samarbejder omfatter Region Hovedstaden, Region Sjælland og 46 danske kommuner. Målet er at øge væksten i regionen gennem at skabe en samlet markedsføring og et fælles varemærke – Greater Copenhagen. De skånske kommuner og Region Skåne er blevet inviteret til at deltage i samarbejdet, men de er ikke blevet enige om en fælles holdning. Helsingborg vil slutte sig til det danske samarbejde, mens Malmös borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh (Socialdemokraterna) har gjort det klart, at byen for nuværende ikke vil deltage i et samarbejde, som hun beskriver som et dansk projekt med tæt tilknytning til den statslige danske hovedstadsstrategi. Det er ikke aktuelt at lade Malmös turist- og erhvervsorganisationer blive en del af Greater Copenhagen, meddeler hun til News Øresund, men understreger samtidig, at byen længe har haft et tæt samarbejde med København, som skal øges indenfor udvalgte områder og gerne i forbindelse med Greater Copenhagen.
”Sverigeforhandlingerne bliver en test for hvor langt vi er nået i Skåne. For at vi skal komme stærke gennem dette, må vi samle os i kommunerne og sammen med regionen,” sagde Katrin Stjernfeldt Jammeh under en debat ved Øresundsinstituttets ejendomskonference Real Estate Øresund forrige uge.

Hendes borgmesterkolleger fra Lund og Helsingborg gjorde det i debatten klart, at de endnu ikke var enige, men at de alle sigter mod at nå en enighed inden sommeren i både Sverigeforhandlingerne som i diskussionen om Greater Copenhagen.
”Vi må få svar på, hvad vi skal gøre med fremtidens Øresundsforbindelser, Västkustbanen op til Göteborg og Skånebanen til Kristianstad,” sagde Helsingborgs borgmester Peter Danielsson ved debatten.
”Hvis vi kan lade vores embedsmænd sidde ned og gennemgå hele infrastrukturpakken for at finde et kompromis, så kan vi siden indkalde til topmøde, hvor vi politikere når til enighed. Derefter kan vi fremlægge dette for Stockholm og København.

Samtidig trækker Landskrona Kommune i sin egen retning. I løbet af ugen besluttede Landskronas kommunalbestyrelse, at de vil fremlægge deres egen løsning, hvor der bygges en jernbanetunnel mellem Landskrona og København. De mener, at tunnelen er nødvendig for at klare den trafikstigning over Øresund, som ventes med et svensk højhastighedstog og den nye tunnel mellem Danmark og tyskland, som skal stå klar 2021. Landskronas planer konkurrerer dermed med planerne for en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør samt Malmö og Københavns diskussioner om en eventuel Øresundsmetro mellem byerne (News Øresund – Anna Palmehag og Johan Wessman)
Fakta: Sverigeforhandlingen

Sverigeforhandlingens sekretariat skal forhandle med kommuner og regioner lands de planlagte højhastighedsjernbaner for med hjælp af øget grundværdier og regionale og lokale penge nå frem til et endeligt forslag til finansiering af en svensk højhastighedsjernbane.

Den svenske højhastighedsjernbane skal forbinde Stockholm og Göteborg samt Stockholm og Malmö med tog, som er i stand til at køre 320 kilometer i timen. Fra Stockholm-Linköping føres den nye jernbane til Jönköping, hvor den deler sig mod Göteborg og Malmö. Rejsetiden mellem Göteborg og Stockholm bliver to timer, og mellem Malmö og Stockholm 2,5 timer.
Projektet skal også medføre et øget boligbyggeri i særligt Malmö, Göteborg og Stockholm. Målsætningen er at skabe 100.000 nye boliger.

Finansieringen skal komme fra stat, kommuner, regioner, private investorer samt gennem billetindtægter fra passagerer. Et vigtigt spørgsmål i diskussionerne om finansieringen gælder, hvordan den øgede grundværdi ved højhastighedsbanen kan udnyttes. Netop nu finder der en faktaindsamling sted, som i løbet af 2016 overgår til en forhandlingsfase, som skal være klar i efteråret 2017. Senest i december 2017 skal en slutrapport præsenteres for regeringen.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked13. juni 2024

Ny skatteaftale på plads – underskrevet af ministre

Glædeligt, vigtigt og endelig! Sådan beskrev Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson (Moderaterna) og Danmarks skatteminister Jeppe Bruus (S) den nye, genforhandlede...

Ejendomme12. juni 2024

Efterspørgslen på nybyggede boliger falder i Skåne 

26 procent færre nyproducerede boliger blev efterspurgt i Skåne i 2023 sammenlignet med året før. Det viser Region Skånes model...

Infrastruktur12. juni 2024

Det står klart, hvordan en Øresundsmetro skal forbindes til Malmø

En station på eksisterende grund i den nordlige del af Västra Hamnen, Galeonen+, via en boret tunnel til den næste...

Infrastruktur12. juni 2024

Ny undersøgelse: Et afgreningskammer for at forbinde en Øresundsmetro med M5-linjen i København ville koste 400 millioner kroner at bygge

Det ville koste 400 millioner kroner at bygge et afgreningskammer på den kommende metrolinje M5 i København for at kunne...

Sverige11. juni 2024

Den svenske regering vil tillade gårdsalg af alkohol – det svenske alkoholmonopol lever videre

Svenske gårde og mikrobryggerier skal have lov til at sælge øl, vin og spiritus i Sverige, men i begrænset omfang....

Samfund30. maj 2024

Tusindvis af svenske sygeplejersker kan gå i strejke den 4. juni – ønsker kortere arbejdstid

Den 4. juni kan omkring 2.000 medlemmer af det svenske fagforbund Vårdförbundet, som primært organiserer sygeplejersker, gå i strejke, hvis...

Arbejdsmarked31. maj 2024

Dansk-svensk aftale om social sikring genforhandlet – giver større fleksibilitet

Mens ændringerne i den genforhandlede dansk-svenske skatteaftale, Øresundsaftalen, skal træde i kraft i 2025, er en anden dansk-svensk aftale i...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.