Følg os på

Infrastruktur

Svenske storbyer vil have staten til at betale for højhastighedsjernbane

Publiseret

 

Sverigeforhandlingen foto Johan Wessman

Stockholm, Gøteborg og Malmø/Skåne vil have at staten betaler alle udgifter for den planlagte højhastighedsjernbane samt at forbindelser til København, Oslo og Arlanda tages med i planlægningen allerede fra start. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Stockholm, Gøteborg og Malmø/Skåne vil have at staten betaler alle udgifter for den planlagte højhastighedsjernbane samt at forbindelser til København, Oslo og Arlanda tages med i planlægningen allerede fra start. Det er to af punkterne i et fælles udspil fra landets tre storbyregioner.

Sverigeförhandlingen, som undersøger mulighederne for at finansiere og bygge højhastighedsjernbane i Sverige, præsenterede sit forslag om strækningen Stockholm, Gøteborg og Malmø mandag. Ifølge forslaget skal stationerne syd for Jönköping placeres i Värnamo, Hässleholm, Lund og Malmø. Dermed kommer højhastighedstoget ikke til at passere forbi Växjö og Älmhult, som var et alternativ.

I næste uge præsenterer Sverigeförhandlingen sit forslag om hvordan den kollektive trafik i storbyerne skal se ud. Derefter følger diskussioner og forhandlinger med de berørte kommuner og regioner, om blandt andet medfinansiering og etablering af jernbanespor.

Nu er de tre storbyregioner kommet med sit første bud. Udover at de vil have, at staten skal betale omkostningerne for højhastighedsjernbanen og at udgifterne skal ligge udover andre eksisterende infrastrukturplaner, mener Stockholm, Gøteborg og Malmø, at der allerede fra starten skal være planer om forbindelser til Oslo, København og Arlanda.

Bag udspillet står Stockholms stad, Göteborgs stad, Malmö stad, Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne.

”Ligesom til en lønforhandling er det nu samtalen starter. Men jeg tør ikke sige noget om hvilke punkter Skåne kommer til at fokusere ekstra på”, siger Mikael Stamming, Region Skånes udviklingsdirektør til News Øresund.

Det er første gang denne her type af forhandling bliver brugt på nationalt niveau.

”Det er yderst interessant og unikt at storbyregionerne, som udgør 52 procent af Sveriges befolkning, er enige på det højeste politiske niveau” siger Mikael Stamming.

News Øresund – Anna Palmehag
Fakta

Sverigeforhandlingen skaber grundlag for en ny højhastighedsbane

På et unikt mandat fra først den borgerlige Allianceregering og derefter fra den nuværende rødgrønne svenske regering skal HG Wessberg og Catharina Håkansson gennemføre forhandlingerne om anlægningen af en svensk højhastighedsbane.

Med hjælp af et sekretariat med ti ansatte skal de forhandle med kommuner og regioner langs med strækningen for at med hjælp af øgede grundværdier og regionale og lokale penge fremsætte et forslag til en svensk højhastighedsbane.

  • Den svenske højhastighedsbane skal sammenkoble Stockholm-Göteborg og Stockholm-Malmö med tog som kan køre 320 kilometer i timen. Fra Stockholm-Linköping skal den nye jernbane gå til Jönköping, hvor den deler sig mod Göteborg og Malmö.
  • Rejsetiden mellem Göteborg og Stockholm vil blive 2 timer og mellem Malmö og Stockholm 2,5 time.
  • Projektet skal også lede til et øget boligbyggeri, særligt i Malmö, Göteborg og Stockholm. Målsætningen er at skabe 100.000 nye boliger.
  • Finansieringen skal komme fra stat, kommuner, regioner, private investorer samt gennem billetindtægter fra passagererne. Et vigtigt spørgsmål i diskussionen om finansieringen handler om hvordan den forhøjede ejendoms- og grundværdi ved højhastighedsbanen kan udnyttes.

Indsamling af fakta som i 2016 overgår til en forhandlingsfase, som skal være klar i løbet af efteråret 2017. Senest i december 2017 skal en slutrapport præsenteres for regeringen. To delrapporter skal afleveres allerede i år. De handler om grundværdierne samt kommercielle forudsætninger og finansiering af højhastighedsbanen. Den 1. juni 2016 skal næste delrapport være klar. Den handler om tiltag i storbyerne inklusiv hvordan disse kan medvirke til finansieringen.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Infrastruktur24. april 2024

Efter kollapset: E6 forbi Stenungsund forventes at åbne for trafik allerede til sommer

I februar meddelte Trafikverket, at reparationsarbejdet af E6 uden for Stenungsund forventedes at være færdigt og klar til trafik i...

Forskning24. april 2024

Politikerne vil se mere samarbejde på tværs af strædet om kvinders sundhed

Kvinders sundhed skal sættes højere på dagsordenen. Det mener et panel bestående af sundhedspolitikere fra begge sider af sundet, da...

Infrastruktur24. april 2024

Ny rapport om Inlandsbanan – ruten er interessant for det svenske forsvar

I en ny rapport fra Trafikverket fremgår det, at det svenske forsvar “bør have større og tydeligere indflydelse på infrastrukturudviklingen af...

Infrastruktur24. april 2024

Trafikverkets kommende Øresundsrapport: “Det skorter allerede i dag på redundans”

Kapaciteten på tværs af Øresund vil vare længe endnu, mens redundans allerede er en mangelvare. Det er en af konklusionerne...

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.