Arbejdsmarked
Svenske transportvirksomheder vil tiltrække danske lastbilchauffører
Manglende lastbilchauffører i Sverige medfører, at svenske transportvirksomheder eftersøger udenlandsk arbejdskraft. I Danmark er situationen stik modsat – der er et overskud af arbejdskraft i transport- og logistikbranchen. I et projekt kaldet Jobb på tvärs forsøger Arbetsförmedlingen sammen med Helsingborg og Helsingør kommune at gøre rekrutteringen af danske lastbilchauffører nemmere.
Omkring 13.800 personer pendler over Øresund hver dag, viser tal fra Øresundsinstituttet. Det er primært svenskere, ni ud af ti, som arbejder i det respektive naboland. Men særligt inden for én branche kan det komme til at se anderledes ud i fremtiden.
Sverige mangler nemlig lastbilchauffører, og i Danmark har man et overskud af arbejdskraft inden for transport- og logistikbranchen, siger Jan Gimmerstedt, arbejdsformidler i Helsingborg.
– Der er arbejdsløse lastbilchauffører på den danske side. De svenske arbejdsgivere er meget interesserede i at ansætte dem, siger Jan Gimmerstedt til News Øresund.
Christina Carlsson, som står for rekruttering, og Thomas Wallin, trafikleder, fra Tommy Nordbergh Åkeri var til stede under den dansk-svenske jobmesse Tura till jobbet i onsdags. De brugte formiddagen i Helsingør og eftermiddagen i Helsingborg. På grund af manglen på lastbilchauffører i Sverige er de nødt til at lede efter arbejdskraft i udlandet. Til messen annoncerede de, at de havde omtrent 100 ledige stillinger.
– Vi blev meget interesseret. Vi bor så tæt på her. Man kan bo her, og man kan pendle hertil – der er så mange muligheder, siger Thomas Wallin.
– Vi søger også arbejdskraft i Norge, Letland, Litauen og Polen. Vi skal have så mange som muligt til sommeren, så vi er nødt til at søge i udlandet, siger Christina Carlsson.
Arbejdsformidlingen i Helsingborg, Helsingborg Kommune og Helsingør Kommune forsøger at gøre det nemmere at rekruttere danske lastbilchauffører til den svenske transportbranche. Via det tværregionale projekt Jobb på tvärs, som begyndte ved årsskiftet, arbejder de på at gøre pendling mere attraktivt og fokuserer blandt andet specifikt på transport- og logistikbranchen.
– Vi er i et tæt samarbejde med arbejdsgivere og uddannelsessteder. Vi vil give de danske chauffører en mulighed for at lære det svenske arbejdsmarked at kende. Derudover klæder vi dem på til at køre med svenske vogntog, som er meget længere end de danske, siger Jan Gimmerstedt til News Øresund. (News Øresund – Mandus Örarbäck)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23