Sverige
Svenskere frygter fremmedhad
Befolkningen i Sverige er betydeligt mere bekymret over racisme end øget indvandring. 78 procent er bange for at fremmedhadet skal øges.
Det er SOM-instituttet ved Göteborg Universitet, der har gennemført en undersøgelse, hvor svenskernes uro for fremmedhad måles for første gang.
– Jeg bemærker, at fremmedhad er noget mennesker oplever som truende i dagens samfund. Vi taler utrolig meget om fremmedhad og der findes også en reel negativ holdning til alle former for racisme og fremmedhad. Jeg tror, at det er en konsekvens af den placering i debatten som fremmedhadet har fået de seneste to-tre år, siger Marie Demker, professor i statsvidenskab til Sveriges Radio.
Til sammenligning er 49 procent af svenskerne urolige for øget indvandring. Siden 1990’erne, da Marie Demker begyndte at undersøge, hvordan man i Sverige ser på tilgangen af flygtninge, er holdningen blevet mere positiv.
– Jeg syntes, at det er ganske tydeligt, at det, som den svenske befolkning er bekymret for, snarere er holdningen til flygtninge og indvandrere end for flygtninge og indvandrerne i sig selv, siger Marie Demker til Sveriges Radio. (News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23