Følg os på

Samfund

Sverige genåbnes i fem etaper – endnu ikke noget nyt om grænseregler

Publiseret

 

Sverige skal genåbnes i fem etaper. Foto: News Øresund

Med start den 1. juni genåbnes Sverige i fem etaper. Det meddelte statsminister Stefan Löfven (S) torsdag. Der blev ikke præsenteret nogle nye regler for at passere grænsen, men nye regler ventes om kort tid. Bortset fra den 1. juni er alle tidspunkter i genåbningsplanen foreløbige. Regeringens beslutning bygger på den plan som Folkhälsomydigheten præsenterede for nogle uger siden. 

1 juni: Restauranter, caféer mm. kan forlænge åbningstiderne til kl. 22.30, men begrænsningen om at sidde maksimalt fire ved et bord og med afstand skal fortsat gælde. Deltagerloftet ved sammenkomster og offentlige arrangementer bliver hævet fra de 8 personer som gælder i dag, til at kunne være op til 50 deltagere afhængigt af om det er ude eller inde og med faste pladser.Tivolier og markeder kan holde åbent under samme regler som gælder for det øvrige samfund. Studerende på universiteter, højskoler og anden voksenuddannelse, kan vende tilbage til undervisning i skolerne fra den 1. juni, men regeringen vil fremfor alt at vokseneleverne kan vende tilbage til efterårssemestret.

I midten af juni skal regeringen give besked om vaccineringsbevis kan bruges til at tillade flere mennesker til et arrangement, eksempelvis en koncert.

1 juli: Deltagerloftet bliver hævet for almene sammenkomster og offentlige arrangementer ligesom for private arrangementer. På en privat fest kan op til 50 personer samles. Ved et offentligt arrangement indenfor kan op til 300 personer samles mens op til 3.000 må samles udenfor. Åbningstiderne for restauranter og caféer mm. bliver forlænget samtidigt som begrænsningen på selskabets størrelse ved et bord og afstandsregler på udeserveringer bliver taget væk. Rådet om at kun omgås sine nærmeste bliver fjernet. Råd til foreninger om at holde møder og generalforsamlinger på distance bliver lettet så de kan arrangere fysiske møder, dog uden at trængsel opstår.

15 juli: Begrænsningerne for kollektivtrafikken og rådet om at bruge mundbind i myldretiden bliver fjernet. Ligesom begrænsningerne for antal personer per kvadratmeter både i inde- og udemiljø.

September: Deltagerloft for almene sammenkomster, offentlige såvel som private arrangementer bliver fjernet. Begrænsning for selskabers størrelse på restauranter indendørs ophør.

Tidspunkt endnu ikke sat: De sidste restriktioner bliver taget væk.

På pressemødet blev der ikke præsenteret nogle nye regler i forhold til rejser til og fra Sverige. Den svenske regering oplyser, at de kommer med nyt om grænsereglerne indenfor en nær fremtid. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.