Arbejdsmarked
Sverige og Danmark genforhandler skatteaftale – Sverige vil have flere penge
Den svensk-danske skatteaftale fra 2003 – Øresundsaftalen – er blevet sat tilbage på forhandlingsbordet. Hovedformålet er at nedbryde barrierer og gøre det lettere for grænsependlere at arbejde på tværs af grænsen, men ifølge Danmarks Nordenminister Flemming Møller Mortensen (S) har Sverige også udtrykt ønske om, at en større del af grænsependlernes skattepenge skal sendes tilbage til deres bopælsland.
– Der er et svensk ønske om højere provenu på skatteområdet, og det havde vi ikke forventet fra dansk side, så nu må vi se på det, sagde Flemming Møller Mortensen til News Øresund, efter at han onsdag mødte Sveriges Nordenminister Anna Hallberg (S) på mødet ved Greater Copenhagen Task Force.
Samtidig udtrykte begge samarbejdsministre et fælles ønske om at forenkle forholdene for grænsependlere og arbejdsgivere, f.eks. når mere arbejde udføres hjemmefra.
– Vi har diskuteret rigtigt mange skatteudfordringer. En arbejdsgruppe er igang med det, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan – og Anna Hallberg også – for at vi får skubbet til vores skatteministre, så de forhåbentlig kan få handlet meget hurtigt på det. Det handler om at lave en modernisering og fornyelse af Øresundsaftalen, og det arbejder jeg målrettet på, sagde Flemming Møller Mortensen.
Forud for mødet havde Greater Copenhagen fremsat fire forslag til ændringer af Øresundsaftalen, herunder at private og offentlige ansatte skal være underlagt de samme regler, og at skattepligten til Danmark eller Sverige skal beregnes på grundlag af hele skatteåret i stedet for løbende tre måneders perioder. Ifølge Anna Hallberg blev forslagene inddraget i drøftelserne, men hun ønskede ikke at gå nærmere ind på andre detaljer. Hun mente dog, at genforhandlingen kunne afsluttes ret hurtigt.
– Jeg ser for mig, at genforhandlingen af Øresundsaftalen, som har været gældende siden 2003, nu – håber jeg – vil blive afsluttet inden for den nærmeste fremtid. Det vil betyde meget for dem, der pendler hver dag, det vil være enklere og mindre administrativt og mere forudsigeligt, ganske enkelt, siger hun til News Øresund.
Målet er, at Greater Copenhagen Task Force skal mødes igen om et halvt år. Ud over skattespørgsmålene siger Anna Hallberg, at gruppen drøfter den fremtidige infrastruktur i regionen og arbejdsmarkedsspørgsmål og jobmatching på tværs af Øresund.
News Øresund – Anna Palmehag
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23