25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on september 20th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges ambassade i København flytter efter næsten 100 år i samme bygning

2018-09-20:

Sveriges ambassade i København er flyttet til nye lokaler i Amaliegade (billede t.v.). Residensen (indgang igennem træporten på billedet t.h.). Ambassadørens bolig bliver dog i bygningen på Sankt Annæ Plads. Foto: News Øresund

Sveriges ambassade i København flyttede i denne uge til mindre lokaler rundt om hjørnet fra de tidligere lokaler på Sankt Annæ Plads 15 B. Men residensen med ambassadørbolig og repræsentationslokaler bliver i den gamle bygning som har huset ambassaden siden 1921.

Flytningen gælder ambassadens konsulatdel med ekspedition og kontor, som tidligere på ugen er flyttet ind i nye lokaler i Amaliegade 5, som ligger rundt om hjørnet kun 90 meter derfra. – Lokalerne var for store. Før var vi betydeligt flere ansatte og flere udsendte diplomater, vi udfærdigede pas og påtegnede dokumenter. I dag er vi kun 10 ansatte, som sidder temmelig spredt i et stort hus på tre etager. I de nye lokaler sidder vi samlet på en etage, fortæller Sanna Holmqvist, kommunikatør ved Sveriges Ambassade i København.

Ambassaden bibeholder dog dele af bygningen på Sankt Annæ Plads. Residensen med ambassadørbolig og repræsentationslokaler bliver hvor de er. Fremtidige gæster til ambassadens mange arrangementer i København skal altså også fremover finde vej til den smukke træport i det hvide hus på Sankt Annæ Plads.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑