26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on november 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges blå blok slår sprækker

2018-11-05:

Annie Lööf og Jan Björklund kritiserer koalitionspartnerne Moderaterna og Kristdemokraterna for ikke at lade Annie Lööf forsøge med sonderingsuppdraget. Nu siger Jan Björklund, at han ikke vil stemme på Ulf Kristersson som statsminister, eftersom en Moderat-ledet mindretalsregering afhænger af støtte fra Sverigedemokraterna. Foto: News Øresund

Partileder for Centerpartiet, Annie Lööf, og partileder for Liberalerna, Jan Björklund, kritiserer koalitionspartierne Moderaterna og Kristdemokraterna for at have blokeret Annie Lööfs chancer for at danne regering. Vi kommer ikke til at stemme på Kristersson, siger Jan Björklund.

Allianspartierne Moderaterna og Kristdemokraterna blokerede mandag Centerpartiets leder Annie Lööfs chancen for at undersøge mulighederne for at danne en blokoverskridende regering – det såkaldte sonderingsuppdrag.

I stedet skal Riksdagen mandag d. 14. november til afstemning om Ulf Kristersson som ny statsminister. Og det vil Liberalernas leder Jan Björklund stemme nej til, siger han ifølge TV4 Nyheterna.

Såfremt Annie Lööf havde fået chancen, havde partiet givetvis budt Miljöpartiet ind til samtale. Det kunne have skabt en regering, som ikke afhænger af Sverigedemokraternas mandater, hvilket er omdrejningspunktet for Liberalernas kritik:

– Alliansen er nødt til at samarbejde med et parti for at kunne regere; mærkeligt at afskrive MP (Miljöpartiet, red.) og tage risikoen for i stedet at blive helt afhængig af SD (Sverigedemokraterna, red.), skriver Jan Björklund på Twitter.

Annie Lööf er også overrasket over, at Moderaterna nu vil forsøge at danne en minoritetsregering:

– Vores indvendinger mod en SD-støttet regering er velkendte. Nu er det vigtigt, at Ulf Kristersson forklarer, hvordan man tænker sig at regere med aktivt SD-støtte. Hvordan kommer det til at ske? siger hun til ifølge Dagens Nyheter og fortsætter:

– Han er nødt til at svare på det faktum, at hvert budget kræver Sverigedemokraternas grønne ja-knap. Jeg er overrasket over, at han ikke nævnte dette på pressemødet, siger hun.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑