24 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 18th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges borgerlige partier inviterer Socialdemokraterna til regeringsforhandlinger

2018-09-18:

Blå blok vil have Socialdemokraterna til at støtte en borgerlig regering, men partileder og statsminister Stefan Löfven (S) afviser. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Det skal være en borgerlig regering med blokoverskridende støtte fra Sveriges største parti, Socialdemokraterna, mener de blå partier. Socialdemokraternas partileder samt nuværende statsminister Stefan Löfven (S) afviser tilbuddet. Stefan Löfven har dog tidligere i valgkampen plæderet for en rød-blå regering, men blå blok afviser.

Med rød blok, der står til 144 mandater i Riksdagen, og blå blok, der står til 143 mandater, er banen kridtet op for en reel politisk gyser. På fløjen står Sverigedemokraterna med 62 mandater.

Sidstnævnte parti styrker dermed sin rolle som tungen på vægtskålen, der kan afgøre, hvilke partier der slippes igennem til regeringslokalerne. Men for at Sverigedemokraterna skal lade nogen slippe igennem, kræver det, at partierne vil forhandle med dem. Og det har samtlige partier i Riksdagen nægtet gang på gang.

– Vi kommer ikke til at regere eller til at regeringsforhandle med Sverigedemokraterna, fastslår Moderaternas partileder Ulf Kristersson til Sveriges Radio.

Derfor er blokpartierne begyndt at åbne op for blokoverskridende samarbejde, men der er fortsat uenigheder om, hvem der skal indtage ministertaburetterne. Står det til de borgerlige partier er det Ulf Kristersson, der med støtte fra Socialdemokraterna skal være statsminister.

– Det er en tanke, som kan afskrives fuldstændig, er statsministeren Stefan Löfvens respons til den udmelding, skriver TT.

Omvendt har blå blok krævet, at Stefan Löfven umiddelbart skal fratræde sin post som statsminister, skriver Sveriges Radio.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑