19 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on november 7th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges forsvar mangler 88 milliarder til materiel

2018-11-07:

Sveriges forsvarsminister, Peter Hultqvist (S), er ikke i tvivl om, at det svenske forsvar får brug for økonomiske forstærkninger. Foto: James N. Mattis – (CC BY 2.0)

Inden for de næste syv år vil Sveriges forsvarsmagt mangle 88 mia. SEK til indkøb af materiel. Det viser en stærkt kritisk rapport fra forvaltningsmyndigheden Ekonomistyringsverket (ESV), der udfører økonomistyring for statslige myndigheder.

De manglende milliarder er konsekvensen af for store investeringsplaner. Det svarer til, at der ikke er råd til en femtedel af de planlagte materielindkøb, skriver Dagens Nyheter.

Til gengæld er det vigtigt, at hullerne i forsvarets finansieringsplaner nu ser dagens lys, mener forsvarsminister Peter Hultqvist (S):

– Det er godt, at der bliver skabt en gennemsigtighed, der tydeliggør problemerne og skaber mulighed for at rette op. Der er ingen tvivl om, at Försvarsmakten får brug for økonomiske forstærkninger, siger ministeren ifølge Dagens Nyheter.

Den store pengetrængsel bliver dog først et problem på den lange bane. Derimod er der mere presserende problemer på den korte bane i form af forsvarsbudgettet 2019, mener Sveriges øverstkommanderende (överbefällhavare) forsvarschef, Micael Bydén.

– Det kommer til at få konsekvenser for samtlige styrker. Det drejer sig om øvelser, efteruddannelse, krigsøvelser, økonomi til at opretholde visse materielsystem og investeringsplanen påvirkes også, siger forsvarschefen.

Grundet den langsommelige regeringsdannelse og de hertil tilhørende forhandlinger om statsbudget, mangler militæret tre mia. svenske kroner allerede 2019.

Læs mere: Manglende regering skaber usikkerhed om milliardsatsning på svensk militær

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑