Følg os på

Samfund

Sveriges forsvar mangler 88 milliarder til materiel

Publiseret

 

Sveriges forsvarsminister, Peter Hultqvist (S), er ikke i tvivl om, at det svenske forsvar får brug for økonomiske forstærkninger. Foto: James N. Mattis – (CC BY 2.0)

Inden for de næste syv år vil Sveriges forsvarsmagt mangle 88 mia. SEK til indkøb af materiel. Det viser en stærkt kritisk rapport fra forvaltningsmyndigheden Ekonomistyringsverket (ESV), der udfører økonomistyring for statslige myndigheder.

De manglende milliarder er konsekvensen af for store investeringsplaner. Det svarer til, at der ikke er råd til en femtedel af de planlagte materielindkøb, skriver Dagens Nyheter.

Til gengæld er det vigtigt, at hullerne i forsvarets finansieringsplaner nu ser dagens lys, mener forsvarsminister Peter Hultqvist (S):

– Det er godt, at der bliver skabt en gennemsigtighed, der tydeliggør problemerne og skaber mulighed for at rette op. Der er ingen tvivl om, at Försvarsmakten får brug for økonomiske forstærkninger, siger ministeren ifølge Dagens Nyheter.

Den store pengetrængsel bliver dog først et problem på den lange bane. Derimod er der mere presserende problemer på den korte bane i form af forsvarsbudgettet 2019, mener Sveriges øverstkommanderende (överbefällhavare) forsvarschef, Micael Bydén.

– Det kommer til at få konsekvenser for samtlige styrker. Det drejer sig om øvelser, efteruddannelse, krigsøvelser, økonomi til at opretholde visse materielsystem og investeringsplanen påvirkes også, siger forsvarschefen.

Grundet den langsommelige regeringsdannelse og de hertil tilhørende forhandlinger om statsbudget, mangler militæret tre mia. svenske kroner allerede 2019.

Læs mere: Manglende regering skaber usikkerhed om milliardsatsning på svensk militær

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.