21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on januar 17th, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges kommende regering afhænger af Vänsterpartiets accept – mistillidsvotum i sigte

2019-01-17:

Vänsterpartiets leder Jonas Sjöstedt. Foto: News Øresund

Selvom Sverige får en ny regering fra næste uge af, kan Stefan Löfven og hans ministre endnu ikke hvile på laurbærbladene. Vänsterpartiet (V) truer nemlig med at fælde regeringen, hvis ikke de får tilstrækkelig nok indflydelse på den førte politik.

Får V ikke nok indflydelse, trækker partiet taburetten væk under den kommende Löfven-regering. Det har V gjort klart, efter de udmeldte, at de nu var parate til at stemme blankt til den kommende statsministerafstemning fredag d. 18. januar og dermed sikre indvælgelsen af Stefan Löfven (S) som statsoverhoved, såfremt resten af partierne agerer som forventet.

Men det er ikke uden krav, at V nu vælger at træde til side for Löfven og januaraftalen – en aftale der principielt set sætter V uden for indflydelse.

For hvis V ikke får nok indflydelse – og her tænker de primært på spørgsmål vedrørende liberale forhøjelser af huslejer og ændringer i arbejdsretten, som de ikke vil have skal gennemføres – truer de med et mistillidsvotum.

Og såfremt oppositionspartierne Moderaterna, Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna gør som forventet, nemlig at stemme mod Stefan Löfven i en given mistillidsafstemning, er Vänsterpartiets trussel om at trække taburetten væk under en for liberal Löfven-regering desto mere reel.

Et givent mistillidsvotum bliver dog først for alvor relevant i 2021, da det først er her, at de statslige forundersøgelser til udfærdigelsen af love vedrørende husleje og arbejdsret er på plads. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑