21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on januar 24th, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges nye indenrigsminister vil afsætte flere resurser til Malmøs politi

2019-01-24:

Sveriges nytiltrådte indenrigsminister Mikael Damberg (S) har som førsteprioritet at styrke politiet i Malmø. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Den nytiltrådte indenrigsminister Mikael Damberg (S) har som førsteprioritet at styrke politiet i Malmø grundet den relativt høje grad af kriminalitet i området. Men det er ikke blot et spørgsmål om mere politi, men et spørgsmål om større samfundsmæssige indsatser, siger ministeren.

Den tidligere erhvervsminister Mikael Damberg, der nu er rykket over i indenrigsministeriets cheflokaler, har oplevet kriminaliteten i Malmø på nært hold.

Han var for eksempel til stede, da miljøforvaltningen foretog en uanmeldt razzia Norra Grängesbergsgatan i Malmø for mistanke om kriminel virksomhed. Det skriver Dagens Nyheter.

– Jeg har også oplevet Malmøs segregerede boligområder og set de store problemer, som ejendoms- og butiksejerne påvirkes af i de udsatte områder, siger han til Dagens Nyheter.

Ejerne tvinges blandt andet til at tegne dyre forsikringer samt at investere i forskellige sikkerhedsforanstaltninger – penge der altså kunne have været brugt bedre andetsteds.

Derfor vil en af Mikael Dambergs fremmeste opgaver som nytiltrådt indenrigsminister være, at afsætte flere resurser til et presset Malmøpoliti.

– Det er et samfundsproblem, som vi er nødt til at løse. Derfor afsætter regeringen kraftige indsatser. Jeg føler et stort ansvar for det, siger Mikael Damberg.

Men selvom indenrigsministeren i første omgang adresserer et resursemanglende politikorps, peger han også på resten af samfundets ansvar for at løse problemet. Blandt andet skal skolerne forhindre de unge i at blive hevet ind i kriminelle miljøer, og så skal der være en hurtigt reagerende socialtjeneste.

I denne uge er der desuden åbnet en ny politiskole i Malmø. Målet er at uddanne flere kompetente betjente, der blandt andet kan hjælpe til med at løfte kriminalitetsbyrden i de svenske storbyer – herunder Malmø især.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑