21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on januar 24th, 2019 | by Nicklas Andersen

0

Sveriges regering lover flere penge til ladestandere

2019-01-24:

I den nytiltrådte regerings forårsbudget lægges der op til større klimasatsninger, herunder flere penge til ladestandere til elbiler. Foto: News Øresund

I regeringens forårsbudget lægges der op til større klimasatsninger, herunder flere penge til ladestandere til elbiler. Dermed bryder regeringens politik med den borgerlige finanslov, der blev stemt igennem i december under den stagnerede regeringsdannelse.

Gennem ansøgninger til den svenske miljømyndighed Naturvårdsverket, under miljøprogrammet Klimatklivet, har det siden 2015 været muligt for svenskere, at ansøge om statslig bistand til oprettelse af ladestationer: 3.207 ansøgninger til en samlet pris á godt 10 milliarder svenske kroner.

Denne mulighed blev indskrænket markant, efter Moderaternas og Kristdemokraternas finanslov for 2019 blev stemt igennem tilbage i december. Baggrunden var, at de ikke fandt Klimatklivet ’omkostningseffektivt’, et kritikpunkt som først blev fremført af den svenske Rigsrevision.

Men den kritik giver klima- og miljøminister Isabella Lövin (MP) ikke meget for.

– Vi deler ikke alle Rigsrevisionens konklusioner. Det går ikke, at regne på Klimatklivet, som man regner på CO2-skatten. Højere benzinskat bygger jo ikke infrastruktur for mindre udslip, siger Jakob Lundgren, pressesekretær for Isabella Lövin ifølge Sydsvenskan.

Men nu hvor den rødgrønne regering atter er ved magten, lover de at opjustere Klimatklivets pengepulje i det ændringsbudget til finansloven, som de fremlægger i april. Det drejer sig om to milliarder svenske kroner ekstra til klimaindsatser, hvoraf en del kommer til at gå til Klimatklivet.

Opjusteringen er desuden en del af januaraftalen og dermed en del af regeringsgrundlaget.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑