Følg os på

Sverige

Sveriges statsminister inviterer personligt Trump og Putin til Holocaustkonference i Malmø

Publiseret

 

Den svenske regering er vært for Holocaustkonferencen på Malmømessen i Hyllie 26.-27. oktober. Mange stats- og regeringschefer er inviteret til at deltage. Foto: News Øresund

Den svenske regering afholder en stor Holocaustkonference i Malmø den 26.-27. oktober i år og indbyder stats- og regeringschefer fra 49 lande. Statsminister Stefan Löfven (S) har personligt inviteret Donald Trump og Vladimir Putin til konferencen, og sikkerheden forventes at blive rigorøs omkring Hyllie og andre steder i Malmø.

Konferencen afholdes på Malmømessen i Hyllie og arrangeres for at ære ofrene for Holocaust, men også for at bidrage til konkrete tiltag mod den udbredte antisemitisme i verden. Alle medvirkende regeringsdelegationer på konferencen kommer hver især til at rejse hjem med en liste over konkrete tiltag, som de lover at gennemføre, oplyser Karin Wallensteen, som er ansvarlig for konferencen og statssekretær hos Löfven, til Sydsvenskan.

– Vi vil kræve, at alle, som deltager i konferencen, forpligter sig, siger hun.

Foruden de inviterede stats- og regeringschefer er der også sendt indbydelser til chefer for en række internationale organisationer såsom EU og FN. Ledende chefer fra IT-giganter som Facebook, Google og Twitter forventes også at deltage.

Anledningen er, at megen antisemitisme i dag spredes på nettet og i sociale netværk. Hvorvidt USA’s og Ruslands præsidenter deltager er dog stadig uvist, især i USA med et forestående præsidentvalg til november, som formodentligt forhindrer Trump i at deltage.

Arrangementet i oktober kommer til at kunne mærkes i store dele af Malmø, og politiet samt det svenske sikkerhedspoliti (Säpo) vil være til stede for at håndtere sikkerheden. Årsagen til, at Malmø er udset som by for Holocaustkonferencen med det officielle navn Malmö International Forum on Holocaust Remembrance and Combating Antisemitism 2020, er, at byens jødiske befolkning i flere år har måtte udstå chikaneri, hvilket har gjort, at mange ikke tør at bære synlige jødiske symboler. På baggrund af chikaneriet valgte Barack Obama at sende sin særlige udsending til Malmø i 2015 for at undersøge de trusler og det chikaneri, som den jødiske befolkning blev ramt af. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.