21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on maj 2nd, 2019 | by Anna Palmehag

0

I Malmø og Helsingborg skabes 72 procent af nye job i det skånske erhvervsliv

2019-05-02:

I løbet af de sidste fem år er antallet af arbejdspladser i Skånes erhvervssektor vokset med 34.500, viser statistik fra SCB. 52 procent af de nye job er skabt på arbejdspladser i Malmø og 20 procent i Helsingborg. Foto: News Øresund – Thea Wiborg

Malmø, men også Helsingborg, er blevet mere og mere dominerende, når det gælder tilvæksten af nye job i det skånske erhvervsliv. Gennem de seneste fem år stod Malmø for 52 procent af alle nye job skabt i de skånske virksomheder, og Helsingborg for 20 procent. Medregnes de omliggende kommuner, så står nordvest og sydvest Skåne for 88 procent af de nye skånske job. Det viser rapporten Skånsk Konjunktur, udarbejdet af Sparbanken Skåne i samarbejde med Øresundsinstituttet.

I løbet af de sidste fem år er antallet af arbejdspladser i Skånes erhvervssektor vokset med 34.500, viser statistik fra SCB. 52 procent af de nye job er skabt på arbejdspladser i Malmø og 20 procent i Helsingborg.

I andre større skånske byer, som Lund og Kristianstad, er jobvæksten mindre, og i Ystad er antallet af job til og med minsket. Også antallet af nye virksomheder peger på en større centralisering omkring Malmø. Under de tre første kvartaler af 2018 steg antallet af nystartede virksomheder i Malmø, hvorimod Lund, Helsingborg og Kristianstad oplevede et fald.

– Der er et positivt klima i Malmø. Vi bliver til tider sammenlignet med Silicon Valley på det viser at der er en åbenhed her. Man er interesserede i nye virksomheder og gode til at hjælpe hinanden. Også det faktum at vi har hubs hvor nye virksomheder kan vokse og udvikle sig spiller ind, siger Malmøs erhvervslivsdirektør Pehr Andersson i rapporten. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑