Følg os på

Politik

Tiggeriforbud mangler politisk opbakning i Lund

Publiseret

 

Diskussionen om tiggeriforbud fortsætter i Sverige. Lund Kommune, Skåne, har netop haft et forslag om et lokalt tiggeriforbud til afstemning, hvor samtlige partier undtagen Sverigedemokraterna stemte nej. Foto: Michael Coghlan – (CC BY-SA 2.0)

Størstedelen af politikerne i Lunds kommunalbestyrelse synes ikke, at et forbud mod tiggeri er en god idé. Kun Sverigedemokraterna støtter forslaget.

Et omfattende forbud mod tiggeri på offentlige gader og stræder har været på Sveriges politiske tapet de seneste år. Bare i sidste måned kunne en Novus-undersøgelse fortælle, at mere end hver anden svensker byder et tiggeriforbud velkommen.

September sidste år skrev Sydsvenskan, at tre kommunalpolitikere fra Lunds Kommune – alle medlemmer af Sverigedemokraterna – har foreslået, at indføre tiggerforbud på tre udvalgte torve i kommunen.

– Det ville være en stor lettelse for alle, der bor i Lund, hvis der i det mindste var nogle steder i kommunen, hvor det var muligt at slippe for påtrængende tiggere, skrev de tre partifæller i forslaget.

Læs mere: Over halvdelen af svenskere vil have forbud mod tiggeri

Forslaget kom så til afstemning i onsdags, hvor det blev mødt af stærk modstand fra de andre partier. Faktisk var det kun Sverigedemokraterna selv, der stemte for forslaget, mens samtlige af de resterende partier stemte imod, skriver Sydsvenskan.

Forslaget er dog også blevet undersøgt af kommunens jurister, som mener, at argumentationen i forslaget ikke er holdbar. De tre politikere har fremført det argument, at påtrængende tiggere ”forårsager systematisk forstyrrelse af samfundsordenen”, hvilket er grund til at forbyde det med henvisning til Ordningslagen.

Juristerne fandt dog ikke belæg for at hævde, at den passive indsamling af penge, som tiggeri udgør, forstyrrer samfundsordenen i en grad, der er lovstridig. Forslagets endelige beslutning træffes imidlertid af kommunens fuldmægtige, og dermed er der stadig håb forude for Sverigedemokraterna.

Læs mere: Mere end hver fjerde kommune i Sverige vil have nationalt forbud mod tiggeri

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.