Følg os på

Øresund

Togrejsende over Øresund er mindsket med 60-70 procent på grund af covid-19

Publiseret

 

Antallet af rejsende med Øresundstog over broen er mindsket med 60-70 procent de seneste to uger, oplyser Skånetrafiken. Foto: News Øresund

På lidt over to uger er antallet af rejser med Skånetrafikens busser og tog halveret som følge af ændrede regler og rejsemønstre for at mindske spredningen af covid-19. Trafikken med Øresundstog til Danmark er faldet med op imod 60-70 procent. Det oplyser Skånetrafiken.

Faldet i antallet af togpassagerer over Øresund er blandt andet en konsekvens af, at flytrafikken i Københavns Lufthavn i Kastrup er skrumpet ind til et minimalt niveau, samtidigt som Danmarks regering har sendt alle offentligt ansatte hjem, som ikke har samfundskritiske opgaver, lukket restauranter, caféer og butikscentre, mens mange private arbejdsgivere har hjemsendt personale eller opfordret de ansatte til at arbejde hjemmefra. Desuden er antallet af togafgange over Øresund reduceret til én per time med to togsæt, som tilsammen rummer 460 siddepladser efter en beslutning af dansk politi, som ikke kan gennemføre flere grænsekontroller ved stationen i Kastrup.

De færre rejsende gør, at Skånetrafikens billetsalg de seneste dage er mindsket til, hvad der svarer til 60 procent af salget på samme tid sidste år. Efter tre måneder ligger Skånetrafiken 100 millioner svenske kroner under budget.

Skånetrafikens trafikdirektør, Linus Eriksson, påpeger i en pressemeddelelse, at trods den kraftige nedgang, så er der omkring 225.000 daglige rejser med deres busser og tog. Men nu er der ved at blive lavet en oversigt over, hvor omfattende trafikudbuddet skal være den nærmeste fremtid med tanke på de færre antal rejsende samt for at håndtere et øget sygefravær.
– Præcist hvordan, oplægget kan se ud, er for tidligt at sige, men vi vil altid prioritere arbejdspendling, peak-trafik samt opland med få andre rejsemuligheder. Udover det vil vi prioritere lange tog for at undgå trængsel og stående ombord, siger Linus Eriksson. (News Øresund)

Læs mere:

Trafikken over Øresundsbroen er faldet med 67 procent – uforandret antal lastbiler

Færre passagerer med toget over Øresundsbroen

Nytt besked: Danmark nedstängt till efter påsk

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.