21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Tusindvis af svenskere og danskere har topstillinger i virksomheder på den anden side af Øresund

2019-05-17:

1.104 personer som bor i Sverige, arbejder som bestyrelsesmedlem eller adm. direktør i et dansk firma i Region Hovedstaden eller Region Sjælland. Endnu flere, 1.254 personer, bor i Danmark og har tilsvarende stillinger i virksomheder i det sydlige Sverige eller Stockholms regionen. Foto: News Øresund

1.104 personer som bor i Sverige, arbejder som bestyrelsesmedlem eller adm. direktør i et dansk firma i Region Hovedstaden eller Region Sjælland. Endnu flere, 1.254 personer, bor i Danmark og har tilsvarende stillinger i virksomheder i det sydlige Sverige eller Stockholms regionen. Ca. en tredjedel af disse virksomheder findes i Skåne. Det viser en ny rapport udarbejdet af Øresundsinstituttet i samarbejde med Styrelseakademien Skåne og foreningen Oresundsadvokater.

I skånske virksomheder er der 453 danske bestyrelsesmedlemmer og direktører, og det er lige så mange som der findes i virksomheder i Stockholms regionen. Tallene viser dermed at nærheden mellem Skåne og Sjælland har medført, at mange skånske virksomheder har hentet bestyrelsesmedlemmer eller en direktør fra den anden side af Sundet. Ofte drejer det sig om danske virksomheder, der har etableret svenske datterselskaber i Skåne og som har valgt at få repræsentanter fra ejerne i den svenske bestyrelse eller i ledelsen. Når virksomheder i Københavnsområdet søger efter svenske bestyrelsesmedlemmer er det ofte datterselskaber til store svenske koncerner, og bestyrelsesmedlemmerne hentes da ofte fra Stockholm.

Kompetencer fra den anden side af Øresund kan give virksomheder fordele blandt andet når det gælder viden om markedet, kulturel forståelse og kendskab til love og regler. Det viser analysens interviews med brancherådgivere og personer, som arbejder i bestyrelser eller i ledende stillinger på den anden side af Øresund. Der findes også en række forskelle, som er vigtige at kende til, når man tager en bestyrelsespost på den anden side af Sundet. Det gælder blandt andet bestyrelsesansvar – både over for selskabet men også ansvar for betaling af eksempelvis selskabets skatter og afgifter. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑