25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on maj 23rd, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Udvidelsen af ​​Arlanda kan blive større end forventet

2019-05-23:

Gennem den kommende udvidelse planlægger Arlanda at øge antallet af passagerer til i alt 46,6 millioner i 2040. Foto: News Øresund

Arlanda vil fordoble antallet af rejsende frem til 2040. Nu er det klart, at udvidelsen omfatter planer for ikke kun en, som tidligere nævnt, men to nye landingsbaner – hvilket ville give Arlanda flere landingsbaner end Europas største lufthavn, Heathrow, udenfor London.

Gennem den kommende udvidelse planlægger Arlanda at øge antallet af passagerer til i alt 46,6 millioner i 2040. 2017 blev Arlandarådet, med repræsentanter fra blandt andet den svenske regering, for at fremlægge et forslag til hvordan lufthavnen kan udbygges med målet at blive Nordens største.

Et dokument fra Arlanda-rådet, som Aftonbladet har gennemgået, viser, at planerne indeholder flere landingsbaner end tidligere kendt. ”Det kan ikke udelukkes, at efterspørgslen efter tilgængelighed og flyrejser på langt sigt fører til behovet for fire parallelle landingsbaner på Arlanda Lufthavn. For ikke at gøre en sådan udvikling umulig, skal der reserveres grunde og i den nationale plan tages højde for Arlanda og omfatte fire parallelle landingsbaner” står der i dokumentet. Det ville betyde to nye landingsbaner, der giver Arlanda fem i alt, hvilket er mere end hvad Heathrow uden for London, som i dag er Europas største lufthavn har.

Hvor mange landingsbaner der skal indgå i udvidelsen har delt regeringen. Den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) er formand for Arlanda-rådet og står dermed bag forslaget, mens Miljöpartiet ikke ønsker en så omfattende udvidelse af lufthavnen. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑