Følg os på

Politik

Uenighed breder sig i Sveriges borgerlige koalition

Publiseret

 

Der er uenigheder i Sveriges borgerlige koalition, Alliansen. Centerpartiet, anført af partiformand Annie Lööf, har tænkt sig at stemme ja til et lovforslag, som resten af koalitionen ellers vil stemme nej til. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Sveriges borgerlige koalition, undertiden kendt som Alliansen, præges af interne uenigheder. Centerpartiet vælger at støtte ny lov om at give uledsagede flygtningebørn en ekstra chance for at tage en gymnasial uddannelse, mens de tre koalitionspartier takker nej. Vinder Alliansen Riksdagsvalget til efterår, skal Centerpartiet ikke regne med at få indflydelse på integrationspolitikken, bedyrer koalitionspartneren Ulf Kristersson (M) i et indlæg på Facebook.

Det borgerlige Centerpartiet støtter den svenske regerings lovforslag om, at 9.000 uledsagede flygtningebørn, som ikke er blevet tildelt opholdstilladelse, skal have mulighed for at få midlertidig opholdstilladelse, så de kan færdiggøre en gymnasial uddannelse. Forslaget kommer i kølvandet på en kritik af lange behandlingstider af uledsagede flygtningebørns ansøgninger om opholdstilladelse.

– Centerpartiets linje har igennem mange år været, at de unge, som var mindreårige, da de ankom, og som har været påvirket af Migrationsverkets lange behandlingstider, skal have en ekstra chance. Nu er det det her forslag, vi har at tage stilling til, og der vælger vi at lade det slippe igennem, siger Centerpartiets formand, Annie Lööf, til TT.

Den støtte går ellers mod resten af Alliansens holdninger. Alliansen udgøres af fire partier: Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna og Kristdemokraterna. Centerpartiet er det eneste parti i koalitionen, som har tænkt sig at stemme ja til forslaget, hvilket er nødvendigt for at få det stemt igennem i Riksdagen.

– Det er en ansvarsfuld meddelelse, Centerpartiet giver i dag, siger Sveriges Integrationsminister, Heléne Fritzon (S), til TT.

At Centerpartiet vælger at vende ryggen til resten af Alliansen vækker harme hos partiformanden for Moderaterna, Ulf Kristersson (M). I et Facebook-opslag efterfølgende Centerpartiets meddelelse skriver han, at Centerpartiets beslutning ikke skal ses som en et udtryk for resten af Alliansens holdninger, og at Centerpartiet ikke skal regne med at få indflydelse på integrationspolitikken, hvis de borgerlige partier vinder regeringsmagten ved næste valg.

– Og da jeg og Moderaterna, selvsagt, aldrig kunne finde på at indgå i en regering, som ikke er i stand til at føre en fornuftig økonomisk politik, vil vi, selvsagt, heller aldrig indgå i en regering, som ikke kan føre en ansvarlig integrationspolitik. Dette er ikke en trussel, tværtimod: Det er et løfte, skriver Ulf Kristersson i sit Facebook-opslag.

(News Øresund)

Fakta: Om lovforslaget

Et uledsaget flygtningebarn, som har fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse, skal kunne bevilges en midlertidig opholdstilladelse for at færdiggøre en gymnasial uddannelse. For at kunne bevilges en midlertidig opholdstilladelse, skal man dog leve op til en række krav. Blandt kravene er, at:

Vedkommende skal have registreret sig hos Migrationsverket senest 24. november 2015.

Vedkommende er blevet tildelt en bolig af kommunen, hvilket indebærer, at vedkommende ikke er voksen.

Behandlingstiden skal have varet mindst 15 måneder, og den endelige beslutning skal være truffet tidligst 20. juli 2016.

Beslutningen om udvisning skal være truffet efter vedkommende er blevet 18 år.

Det uledsagede flygtningebarn skal desuden være i gang med en gymnasial uddannelse, eller have for øje at starte på en.

Hvis forslaget stemmes igennem, foreslås det at træde i kraft 1. juni 2018.

Kilde: Sveriges Justitsministerium ifølge TT.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.