22 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on september 3rd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Valg i Sverige: Miljöpartiet vil indføre grønne afgifter for i alt 10 milliarder

2018-09-03:

Miljöpartiet går blandt andet til valg på indførslen af en række grønne afgifter. Afgifterne skal indbringe statskassen 10 milliarder svenske kroner, hvoraf halvdelen skal bruges på at finansiere sænkede indkomstskatter. Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Sveriges grønne parti, Miljöpartiet, går til valg på højere beskatning af blandt andet fly, importeret fjerkræ, gødning og affaldsforbrænding, som ifølge partiets beregninger skulle indbringe statskassen 10 milliarder svenske kroner. Omkring halvdelen af disse skal bruges på at finansiere lavere indkomstskatter, skriver Dagens Nyheter.

– Sverige skal være verdens første fossilfrie velfærdsland.

Sådan lyder et af Miljöpartiets slogans, og det forsøger de nu at efterleve ved at indføre grønne afgifter for i alt 10 milliarder svenske kroner. Partiet vil blandt andet indføre skatter på importeret fjerkræ for at reducere anvendelsen af antibiotika i dyrefoder.

Derudover vil partiet også indføre skatter på engangsartikler for derved at mindske mængden af affald, på gødningsstoffer, på affaldsforbrænding og slutteligt hæve flyskatten. Cirka halvdelen af de 10 milliarder kroner, som afgifterne forventes at hive ind, skal bruges på at sænke indkomstskatterne for lavt- og mellemlønnede.

Pengene skal også bruges på blandt andet lavere arbejdsgiverafgifter for små virksomheder samt et løft i personfradraget for personer bosat i en såkaldt ”glesbygdskommun”.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑