Følg os på

Politik

”Vi har taget fat på nogle svære emner”

Publiseret

 

Greater Copenhagens administrerende direktør Tue David Bak føler, at mange mennesker lytter til, hvad organisationen har at sige. Foto: News Øresund

Nye store infrastrukturprojekter, en genforhandlet skatteaftale og løste hindringer på arbejdsmarkedet er politiske spørgsmål, der næppe løses i en håndevending. Men i løbet af de seneste to år er det lykkedes Greater Copenhagen at etablere dialog og lydhørhed fra politikerne i Riksdagen og Folketinget på disse områder, ifølge organisationens administrerende direktør Tue David Bak. Metoden er ifølge ham at møde beslutningstagerne regelmæssigt og vedholdende – og at have gode argumenter.

– Vi har brugt tid på det, taget toget til Stockholm mange gange. Vi tager stort set derop hver måned. Vi inviterer folk hertil, tager dem med til konferencer og inviterer dem til Folkemødet og Almedalen. Det lyder lidt simpelt, men det kræver vedholdenhed, siger Tue David Bak og fortsætter med et smil:

– Måske har vi også gode argumenter, og dem skal man ikke undervurdere.

Greater Copenhagen, som samler Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Skåne og Region Halland samt alle kommunerne i disse regioner, har primært fokus på infrastruktur og arbejdsmarked.

– Det er afgørende for at skabe vækst. Uden infrastruktur kan folk ikke komme rundt i regionen, og der er også brug for infrastruktur, for at verden kan komme til os. Og hvis vi skal have de rigtige mennesker på det rigtige sted på arbejdsmarkedet, skal vi ikke have nogen tekniske hindringer, der stopper dem, siger Tue David Bak.

Samtidig erkender han, at det er store spørgsmål, som kræver langsigtet arbejde.

– Vi har taget fat på nogle svære emner. Skatteændringer er et stort emne. Beslutninger om store infrastrukturprojekter tager lang tid. Men i de sidste to år har vi formået at få en dialog i gang og oplever en lydhørhed fra medlemmerne i Riksdagen og Folketinget – der er mange, der lytter til os.

En del af denne dialog foregår gennem Greater Copenhagen Task Force, hvor Greater Copenhagens ledelse, erhvervsorganisationer, landenes respektive ambassadører og ikke mindst de nordiske ministre fra begge lande deltager. En vigtig pointe med de halvårlige møder er, at det regionale perspektiv får mulighed for at møde det nationale, siger Tue David Bak.

– Der kan være langt fra regeringskontorerne til den regionale virkelighed. Man har hjertet på rette sted, men nogle gange mangler man viden om, hvad der sker i regionen, og hvad de rigtige løsninger kan være. Repræsentanterne for erhvervslivet kan spille en vigtig rolle i at fremhæve dette, siger han.

News Øresund – Anna Palmehag

Et udvalg af Greater Copenhagens møder i løbet af året:

  • Møde mellem Tue David Bak; Charlotte Wrangborg, svensk ambassadør i Danmark og Danmarks skatteminister Jeppe Bruus (S) om Øresundsaftalen.
  • Møde mellem Jens Kristian Lütken (V), Københavns integrationsborgmester samt overborgmester Sophie Hæstorp Anderson (S), og Lawen Redar (S), gruppeleder i Riksdagen, riksdagsledamot Kristoffer Lindberg (S) og Maria Sayeler (S), byrådsmedlem i Norrköping.
  • Møde mellem Carl-Johan Sonesson (M), formand for Greater Copenhagen, og Louise Schack Elholm (V), Danmarks Nordenminister.
  • Seminar i Sveriges Riksdag om Øresundsaftalen og behovet for revision.
  • Workshop med Københavns Lufthavn, Region Skåne og Malmö stad om lufthavnens betydning.
  • Fem paneldebatter under Folkemødet på Bornholm og tre rundbordssamtaler under Almedalsugen i Visby.

 

Denne tekst har tidligere været publiceret i Øresundsinstituttets analyse State of the Region 2023.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Erhverv21. februar 2024

Erhvervsliv og kommuner protesterer mod forslaget om at afskaffe statsstøtten til Wonderful Copenhagen

Afskær ikke støtten til hotel- og restaurationsbranchens marketingorganisation Wonderful Copenhagen. Turismen i den danske hovedstad er en førsteklasses organisation med...

Politik21. februar 2024

Danmark yder mest støtte til Ukraine af de nordiske lande

Det fik stor opmærksomhed, da Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) i denne uge besøgte flådebasen Berga og talte om en...

Øresund21. februar 2024

Trafikrekord med 100.000 daglige passagerrejser med bil, tog og færge over Øresund i 2023 – trendbrud for togtrafikken

Togtrafikken over Øresundsbroen steg med 15,6 pct. i 2023 til godt 13 millioner passagerer – et markant højere niveau end...

Erhverv21. februar 2024

Dansk ekspertgruppe foreslår, at 58 ud af 200 statstilskud til erhvervslivet afskaffes – deriblandt Copenhagen Capacity og Wonderful Copenhagen

Mere end to milliarder af den samlede danske statsstøtte på 37 milliarder kroner kan afskaffes, mener en ekspertgruppe, der mandag...

Kultur21. februar 2024

Eurovision Song Contest Malmø øger efterspørgslen på hotelværelser i København

Når Eurovision Song Contest afholdes i Malmö Arena den 7. – 11. maj, vil det også komme københavnerne til gode,...

Infrastruktur21. februar 2024

Folketinget skal til at tage stilling til forlængelsen af den danske del af Öresundsbanan til Femern Bælt-tunnelen

Den danske del af Öresundsbanen mellem København H og Malmö C skal udvides, så der bliver plads til flere tog,...

Sverige21. februar 2024

Göteborg kan på 10 år gå fra seks særligt udsatte områder til et

I 2020 var der seks, i dag er der fire, og i 2030 er der måske kun ét “særligt udsat...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.