Følg os på

Erhverv

Volvo Cars vokser med software i Lund

Publiseret

 

Henrik Svensson, udviklingschef hos Volvo Cars. Foto: News Øresund

Volvo Cars er en af virksomhederne som har satset på nyetablering i Lund gennem de senere år. Det er frem for alt tilgængeligheden af ​​software ingeniører, der tiltrækker, siger virksomhedens udviklingsleder i Lund. Volvo Cars er ikke alene om at investere i IT i Lund – IT-branchen med softwareproducenter og computerkonsulenter i Lund har de seneste fem år øget antallet af medarbejdere med 73 procent, viser statistik fra SCB.

Et økosystem, sådan beskriver Henrik Svensson, udviklingschef hos Volvo Cars, erhvervslivet omkring Ideon i Lund.
– Ideon har i mange år været centrum for opdyrkning af de kompetencer, vi har brug for. Her er virksomheder som Ericsson, Sony, Axis, Bosch og mange andre, der sammen opbygger et meget interessant økosystem af softwarefirmaer. Så kompetencerne er her. Også Lunds tekniske universitet, Blekinges tekniske universitet, Malmö universitet og Högskolan i Halmstad er vigtige for adgangen til dygtige ingeniører for os, forklarer han.

Adgangen til ​softwareingeniører er afgørende for, at Volvo Cars valgte at placere en udviklingsenhed i Lund. Og Henrik Svensson fortæller historien, som på mange måder er et glimrende eksempel på, hvordan Ideons “økosystem” fungerer, hvor kompetencen ved en nedlukning gribes af andre virksomheder i området. 2016 lukkede Intel i Lund og Henrik Svensson, som var ansat der, tog sammen med ca. 40 andre kolleger initiativ til aktivt at søge efter virksomheder i området, der havde brug for deres softwarekompetencer.
– Intel støttede vores lokale projekt for at finde en ny virksomhed til holdet i Lund, og sørge for at udnytte vores kompetencer. Volvo bed på og 35 af 40 ansatte hos Intel blev ansat af Volvo i sensommeren 2016, siger Henrik Svensson.

Ideon i Lund. Foto: News Øresund

Behovet for software ingeniører var vokset inden for bilindustrien, som er gået fra at være primært handle om mekanik, motorer og design til softwarestyret teknologi og opkobling.
– Det blev klart, at Volvo skulle tage større ansvar for udviklingen af ​​softwaredele til bilen. Tidligere kunne vi bestille forskellige komponenter fra underleverandører og sætte dem sammen, som vi ønskede, men når det kommer til softwareudvikling, så skal vi løse opgaven inhouse. Der opstod et nyt kompetencebehov for software ingeniører. Det skifte eskalerede for nogle år siden og vi er jo stadig midt i det, forklarer Henrik Svensson.

Volvo Cars etablerede derfor en helt ny enhed i Lund 2016, og i dag er der 140 ansatte.
– Lund er i tilpas afstand fra Torslanda i Gøteborg, så vi er ikke i konkurrence om den samme arbejdsstyrke, men har vores egen tilgang her i Lund. Samtidig er der ikke længere end at vi kan komme til Gøteborg og hovedkontoret på to timer.

Vinteren 2020 flytter virksomheden ind i nye lokaler, da de lejer et helt hus på Ideon. Der var blandt andet behov for et nyt testcenter for at sikre kvalitetsprøvning og testning af softwareløsningerne. Volvo Cars investerer stærkt i elektrificeringen af ​​bilerne og udvikler også selvkørende biler. Henrik Svensson efterspørger en øget infrastruktur for at kunne udvikle et automotive kluster i Lund.
– Der mangler infrastruktur til at kunne udvikle klyngen, såsom testområder for systemer under udvikling. Den slags forudsætninger mangler på Ideon.

At efterspørgslen efter IT-ingeniører stiger, ses tydeligt i statistikken. IT-branchen er den tredjestørste private sektor i Lund, ifølge statistikker fra SCB, og den vokser markant. I 2017, som er det seneste år med beskæftigelsesstatistik, havde softwareproducent- og computerkonsulentbranchen mere end 2.700 medarbejdere i kommunen, hvilket er en stigning på 73 procent på fem år, svarende til næsten 1.200 personer.

Det øgede behov for IT-ingeniører har medført kompetencebrist i Skåne, men det mærker Volvo Cars ikke. De har fundet de software ingeniører, de havde brug for, og Henrik Svensson ser positivt på regionens arbejdsmarked.
– Jeg synes, ​​at regionen i de seneste år er blevet mere og mere interessant både fra et arbejdsgiver- og arbejdstagerperspektiv. Der er mange dygtige og kompetente medarbejdere at rekruttere, siger han og fortæller, at medarbejderne kommer fra hele Øresundsregionen, men at Volvo også rekrutterer internationalt og får ansøgninger fra hele verden med en stor andel fra Indien og Kina.

– Vi rekrutterer også internationalt. Men det tager meget mere tid, og koster meget mere med den rekrutteringsproces. Vi har fundet en god blanding på det regionale arbejdsmarked, konstaterer Henrik Svensson.

(News Øresund –Thea Wiborg)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Kultur14. januar 2022

Dronning Margrethe fejrer 50 år på tronen

Den 14. januar 1972 blev dronning Margrethe II dronning af Danmark efter at hendes far, kong Frederik IX, var død....

Bæredygtighed14. januar 2022

Mærsk fremskynder klimamål for containerflåden

Danske A.P. Møller – Mærsk, et af verdens to største containerrederier, øger tempoet for at nå sine klimamål. I 2018...

Miljø14. januar 2022

Aktuelt i Øresundsdebatten uge 2: Øresundspendling, Lynetteholm og havmiljø i Køge Bugt ud for svenske Falsterbo samt køer ved den svenske grænsekontrol

Skånsk arbejdskraft og Øresundspendling kommer i fokus i takt med, at manglen på arbejdskraft vokser i Danmark. Mens arbejdet med...

Infrastruktur14. januar 2022

Op- og nedgang i passagertrafikken, men rekord for lastbiltrafikken, når Øresundsbroen opsummerer 2021

Togtrafikken over Øresundsbron var 57,8 procent lavere og personbiltrafikken 39,2 procent lavere sidste år sammenlignet med trafikvolumen før coronapandemien 2019....

Infrastruktur13. januar 2022

Anlægningen af Lynetteholm startet – Länsstyrelsen Skåne fortsat bekymret over spredningen af bundmateriale ved Falsterbonäset

I januar indledte udviklingsselskabet By & Havn arbejdet med at bygge Lynetteholm, en 275 hektar stor ny halvø i Københavns...

Arbejdsmarked13. januar 2022

Arbejdsløsheden i Skåne stiger igen

For første gang siden arbejdsløsheden toppede i sommeren 2020, er arbejdsløsheden i Skåne nu stigende. Arbejdsløsheden i Skåne var på...

Samfund13. januar 2022

Nye restriktioner fra og med onsdag i Sverige

Restauranter og barer skal lukke senest kl. 23.00, og på restauranter, i biografer og til koncerter er kun siddende publikum...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.