Følg os på

Sverige

Weekend i Skåne – 5 kulturtips

Publiseret

 

I weekenden får Skåne fint besøg af forfatteren Sara Stridsberg og den engelske sanger Morrissey. News Øresund anbefaler også teaterforestillingen ”The White Crow”, der vises til minde om Krystalnatten.

morrissey

Patrick Morrissey. Foto: Flickr – Phil King ( CC BY 2.0 )

Morrissey kommer til Skandinavien

I 80’erne var Steven Patrick Morrissey frontfigur i kultbandet The Smiths. Han hentede inspiration fra Oscar Wilde og skrev melankolske tekster om kærlighed og depressioner, men også om politik. Album som ”The Queen is Dead” og ”Meat is Murder” provokerede mange, men gav også bandet hengivne fans. Efter The Smiths-tiden har Morrissey udgivet en lang række soloplader. I weekenden giver han to koncerter i Øresundsregionen. Flere af hans tidligere koncerter er blev aflyst på grund af sygdom, men ifølge planen spiller Morrissey i Lund på lørdag og i Falconer Salen på søndag.
Morrissey. Lunds Arena: 8. November. Falconer Salen: 9. November.

Forfatterdag med Sara Stridsberg

I weekenden er der Bogforum i København, men litteraturinteresserede kan også tage en tur til Skåne. Lørdag den 8. november arrangeres Bogens dag i Malmø. Det er et årligt tilbagevendende arrangement, der samler nogle af Sveriges bedste forfattere. I år deltager blandt andet Sara Stridsberg, Lena Andersson og Klas Östergren i aktiviteterne i Malmø Operas lokaler. Mellem forfattersamtalerne bliver der vist scener fra musicalen Doktor Zhivago, der er efterårets store forestilling på teatret.
Bokens dag. Malmø. 8. November.

crucifiedbarbara

Crucified Barbara. Foto: Flickr – Bruno Bergamini ( CC BY 2.0 ).

Metalband protesterer mod kvindevold

Det svenske metalband Crucified Barbara har turneret med giganter som Motörhead og In Flames. Gruppen er kendt for deres vilde koncerter med sangeren Mia Coldheart og guitarristen Klara Force i spidsen. Deres seneste album ”In the Red” kom i september måned, og gruppen har selv kaldt det for deres mest ærlige til dato. Sangen ”To Kill a Man” handler om kvindevold. Ifølge statistikken har hver femte kvinde i verden været udsat for voldtægt, og det har fået bandet til at gå på barrikaderne. På lørdag spiller de på Kulturbolaget i Malmø.
Crucified Barbara. Kulturbolaget, Malmø. 8. November.

Kæmpe fod på ny udstilling

Fredrik Wretmans skulptur ”Budbäraren” er en seks meter lang fod, der står udenfor Region Skånes regionsgård i Kristianstad. Skulpturen er modelleret efter kunstnerens egen fod og ser ud som om den er fanget midt i et spring. Nu vises Fredrik Wretmans andre kunstværker på Kristianstads kunsthal. Udstillingen ”The One-legged Hero” indeholder endnu en kæmpe fod, men også flere små skulpturer i bronze. Udstillingen åbner på lørdag.
The One-legged Hero. Kristianstads konsthall. Åbner: 8. November.

moriskan

Moriskan i Malmø. Flickr – Guillaume Baviere ( CC BY 2.0 )

Teaterforestilling til minde om krystalnatten

Krystalnatten fandt sted den 9. november 1938. I løbet af natten knuste tyske nazister ruderne i flere tusinde jødiske butikker og synagoger. Mindst 90 jøder mistede livet, og Krystalnatten markerede begyndelsen på en voldsom jødeforfølgelse i landet. Til minde om dagen vises forestillingen ”The White Crow” på Moriskan i Malmø. Stykket handler om en psykologs forsøg på at få nazisten Adolf Eichmann til at erkende sin skyld i udryddelsen af landets jøder. Efter forestillingen deltager den amerikanske dramatiker Donald Freed i en samtale om stykket.
Kristallnatten och den tunna linjen mellan omsorg och ilska. Moriskan, Malmø. 9. november.
(News Øresund – Emilia Söelund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.