Følg os på

Sverige

Weekend i Skåne – fem kulturtips

Publiseret

 

The Handsome Family giver en koncert i Malmø, og i Svalöv indvies en ny skulpturpark. Her er redaktionens bedste tips til en weekend i Skåne.

handsome familiy

Familien Sparks. Pressefoto – Jason Creps.

Mørk americana for True Detective-fans

Ægteparret Brett og Rennie Sparks har spillet sammen i over 20 år. Deres mørke americana har vundet anmeldernes hjerte, og de har fundet et publikum langt udenfor landets grænser. Sidste år udgav The Handsome Family albummet ”Wilderness”, men de er også blevet bemærket på grund af sangen ”Far from any road”, der er titelsang til den populære HBO-serie True Detectives. Nu er familien Sparks i Skandinavien, og på fredag spiller de i Malmø.
The Handsome Family. Kulturbolaget, Malmø. 24. oktober.

80 års jubilæum for unik samling

Skissernas Museum i Lund er en usædvanlig kunsthal. I udstillingssalene vises der aldrig færdige kunstværker. I stedet indeholder samlingen skitser til kendte malerier og modeller for skulpturer i det offentlige rum. Museets stifter, Ragner Josephson, var professor i kunsthistorie ved Lunds universitet. Han ville fremhæve værkets fødsel og afdække den kunstneriske proces. Den 25. oktober er det 80 år siden, at museet åbnede. Det fejres med kunstsamtaler, musik og performancekunst. Der også gratis entré hele dagen.
Skissernas musuem 80 år. Lund. 25. oktober.

Jamahalusa

Pressefoto – Velija Hasanbegović.

Bosnisk kabaret om kærlighed

Teaterselskabet Filter fra Sarajevo turnerer i Sverige med deres kabaret ”Ja, mahaluša”. Forestillingen handler om kærlighed i det moderne Bosnien, og ensemblet bruger musik og ironi for at gøre op med traditionelle kønsroller og samfundsnormer. Manuskriptet bygger på en bog af Indira Kučuk-Sorguč, der har vakt stor begejstring i hjemlandet.
Ja, mahaluša. Palladium, Malmø. 24. oktober.

Ny skulpturpark i Svalöv

På lørdag indvies en helt ny skulpturpark i Skåne. Det er Svalöv kommune, der har fået 20 kunstværker af en privat donor. Skulpturerne er skabt af den britiske kunstner Robert Harding, og han har selv været på besøg i Svalöv og placeret kunstværkerne på deres rette steder i parken. Til indvielsen bliver der musik, akrobatik og et ildshow.
Indvielse Svalöv Skulpturpark. 25. oktober.

klocka

I weekenden åbner der en ny udstilling på Regionmuseet i Kristianstad, der handler om tid. Foto: Flickr – Blondin Rikard ( CC BY 2.0 )

 En udstilling om tid

Tid har man enten for lidt eller for meget af. I weekenden åbner der en ny udstilling på Regionmuseet i Kristianstad, der handler om noget så abstrakt som tid. Hvad er tid, og hvordan forholder vi os til den? På udstillingen vises stempelure og tidslinjer, men der er også interviews med unge mennesker om, hvordan man ser på tiden i dag. Initiativtagerne til udstilling sætter spørgsmålstegn ved vores tids fiksering på stress og tidsmangel.
Det ligger i tiden. Regionmuseet, Kristianstad. Åbner: 26. oktober.
(News Øresund – Emilia Søelund)

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.