Følg os på

Ejendomme

Wihlborgs investerer i et nyt kontor med menneskelige behov i fokus – hjemmearbejdspladsen løser ikke alt

Publiseret

 

Wihlborgs nye satsning i Hyllie med kontorbygningen Kvartetten. Illustration: Wihlborgs fastigheter/Walk the Room

En øget interesse i at arbejde delvist hjemmefra, men også behovet for møder og en fast arbejdsplads. Dette er resultatet af Wihlborgs studie af kontormarkedet, som de gennemførte sammen med Navet og Quilt AI. Ulrika Hallengren, adm. direktør for Wihlborgs, åbner op for at bygge knudepunkter tættere på bopælen og ser ikke kontordød, men snarere en oparbejdet arbejdsmiljøgæld. Nu hvor Wihlborgs har startet et nyt kontorbyggeri, er de menneskelige behov i fokus.

I begyndelsen af ​​2021 tog ejendomsselskabet Wihlborgs det første skridt mod et nyt kontorprojekt i Hyllie, Malmø.

– Under coronapandemien har vi valgt at starte et af vores største projekter nogensinde, Kvartetten i Hyllie. Der bygger vi for fleksibilitet, som vi mener er helt afgørende og har fokus på de menneskelige behov, det er næsten en menneskecertificeret bygning. Denne trend har eksisteret før, og vi tror, ​​at den vil blive endnu mere betydningsfuld. Timingen med det føles helt rigtigt. Det er også et signal om, at vi er overbeviste om, at arbejdsmarkedet og kontormarkedet i Malmø fortsat vil vokse, siger Ulrika Hallengren, adm. direktør for Wihlborgs fastigheter, til News Øresund.

Konceptet inkluderer sportshubs, mødesteder, terrasser og udendørs arbejdspladser, men fokusset påvirker også materialevalg og tilpasning af flows i huset.

Sammen med Navet og Quilt AI har Wihlborgs for nylig produceret gennemfært et studie af kontormarkedets udvikling. Rapporten bruges AI til at analysere data fra artikler, google-søgninger og sociale medieindlæg i henholdsvis otte måneder før og efter coronapandemiens start. Undersøgelsen viser, at 80 procent giver udtryk for at være positive eller neutrale med hensyn til at arbejde hjemmefra, og at flere ønsker at have kontrol over deres tid, men den viser også en stor længsel efter fællesskab, behovet for nye rutiner, og at den enkelte ønsker at måle og vise deres effektivitet.

– Dels synes jeg det er interessant med selve metoden, at vi kan bruge AI til faktisk at begynde at måle adfærdsmæssige ændringer. Når du foretager en undersøgelse, står der, hvad folk tænker om sig selv eller deres situation, ikke altid hvordan det virkelig er og vil være. Men at måle, hvordan vi ændrer adfærd, er vi på sporet af noget interessant og kan blive hurtigere til at forstå ændringer, siger hun og fortsætter:

– Resultatet af undersøgelsen er en konklusion på, at vi er splittede, vi siger, at det går godt, men det er klart, at vi også ved, at psykosocial dårlig helse stiger. Man føler sig mere alene, og der er fysiske udfordringer med hjemmearbejdspladser. Behovet for at få deres data og resultater bekræftet var også klart, for mig var det ikke en selvfølgelighed inden.

Ulrika Hallengren, adm. direktør for Wihlborgs fastigheter. Foto: News Øresund

Ulrika Hallengren tror fortsat på, at kontorer og spændende arbejdsmiljøer vil være en vigtig del af at skabe attraktivitet på talentmarkedet, samtidig med at måden at arbejde på har ændret sig.

– Jeg tror, ​​man vil se en lidt mere hybridagtig måde at arbejde på, hjemmearbejde kan i højere grad end før være en del af en medarbejders arbejdsplads. Det giver mulighed for at imødekomme individets ønske om fleksibilitet. Men jeg er også overbevist om, at arbejdsgivere vil se store fordele ved at man faktisk ses på arbejdspladsen. Hvor du har mulighed for at opbygge kultur, tilhørsforhold og skabe innovation, som du ikke får i isolerede celler.

Hun modtager signaler om en længsel efter at tilhøre et fysisk sted og at møde andre mennesker.

– Jeg tror, ​​vi vil se et øget behov for møder, men også at folk vil sidde og arbejde på deres arbejdsplads. At kunne skelne fritiden fra sit arbejde, rutinen i at gå på arbejde og møde kolleger der. Jeg tror ikke, at hjemmearbejdspladsen løser det behov. Behovet for fleksibilitet inden for lokaleforsyningen kan være i form af en hub, der er tættere på hjemmet, ikke kun med en høj densitet ét sted, siger hun.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Politik23. februar 2024

Ungarn skal mandag stemme om svensk NATO-medlemskab – og køber fire nye kampfly fra Sverige

Mandag ventes det ungarske parlament at stemme for Sveriges NATO-ansøgning efter en langvarig ratifikationsproces. Fredag blev det også offentliggjort, at...

Sverige23. februar 2024

Nordea: Økonomisk afmatning i Sydsverige slutter i år

Hele Sverige tynges af recessionen, men der er store regionale forskelle. Stockholm står over for en svag tendens og taber...

Ejendomme23. februar 2024

Boligbyggeriet faldt mere i Sverige end i Danmark i 2023

Boligbyggeriet fortsatte med at falde i 2023 på begge sider af Øresund. Procentuelt var faldet størst i Sverige, hvor antallet...

Ejendomme23. februar 2024

Ny rapport: Svensk byggekrise kan koste 1.000 milliarder kroner i 2030

Stockholms Handelskammare har i samarbejde med WSP i en ny rapport beregnet, hvad den reducerede byggeprocent kan betyde på lang sigt....

Ejendomme23. februar 2024

Svenske ejendomsinvesteringer i Danmark: To nysalg og et opkøb

Det svenske ejendomsselskab Corem har solgt en ejendom på Frederiksberg for 890 millioner svenske kroner. Ejendommen i Porcelænshaven, der er udlejet...

Øresund21. februar 2024

Trafikrekord med 100.000 daglige passagerrejser med bil, tog og færge over Øresund i 2023 – trendbrud for togtrafikken

Togtrafikken over Øresundsbroen steg med 15,6 pct. i 2023 til godt 13 millioner passagerer – et markant højere niveau end...

Bæredygtighed22. februar 2024

Historisk stigning i ladestandere i både Sverige og Danmark i 2023

Aldrig før er antallet af offentlige ladestandere steget så meget i både Sverige og Danmark som i 2023. Men ingen...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.