19 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on april 16th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Over halvdelen af svenskere vil have forbud mod tiggeri

2018-04-16:

Seks ud af ti svenskere mener, at tiggeri skal forbydes, viser ny undersøgelse foretaget af Novus. Foto: Vincent Albanese (CC BY 2.0)

Seks ud af ti svenskere mener, at tiggeri skal forbydes, viser ny undersøgelse fra Novus. Modsat er det kun hver femte svensker, der mener, at tiggeri er okay. Det skriver Ekot.

Tiggende hænder på svenske gader skal væk. Det mener 62 procent af Sveriges befolkning, mens 20 procent er imod, viser en opinionsundersøgelse foretaget af Novus. Befolkningens støtte til forslaget skyldes blandt andet den politiske retorik, mener Andrea Spehar, docent i statskundskab ved Göteborgs universitet:

– Opinionen påvirkes delvist af partiernes retorik, og frem for alt af Sverigedemokraternas og Moderaternas retorik, for det her problem har været på dagsordenen i ret lang tid, siger hun til Ekot og tilføjer:

– Jeg antager, at borgerne selv oplever tiggeri i hverdagen. Der er blevet gennemført nogle interviews med borgerne, og det viser sig, at det forstyrrer dem.

At befolkningen påvirkes af den politiske tone i den offentlige debat, understøttes yderligere af de politiske udmeldinger på området. Så sent som for to uger siden berettede News Øresund for eksempel om, at mere end hver fjerde af Sveriges kommunalpolitikere også går ind for et forslag om at forbyde tiggeri.

Læs mere: Mere end hver fjerde kommune i Sverige vil have nationalt forbud mod tiggeri

Og det er særligt borgerlige kommunalpolitikere, som går ind for forslaget. Røsterne blandt de borgerlige politikere synes dog at have bevæget sig ind i de socialdemokratiske kredse i befolkningen. I undersøgelsen er det nemlig halvdelen af dem, som stemmer socialdemokratisk, der går ind for et forbud, mens 30 procent er imod.

Læs mere: Skånsk kommune og Moderaterna vil indføre forbud mod tiggeri

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑